Debatten skal styres - men ikke kvæles

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.


DEBAT-MANAGEMENT. Folk har forskellige tærskler for acceptabel opførsel, også når det gælder online-samfund. Derfor er det en balancegang at styre en online-debat uden at kvæle talestrømmen.

- Jeg er en pige på 15 1/2 år som er lige så udviklet som en lille pige på fire år. Det er vildt irriterende, mit selvværd er helt væk, og jeg går ikke i byen som mine jævnaldrende. (Anonym).

- Du skal slet ikke blive urolig over det endnu. Hvis du fylder 18 år, og det stadig ikke er kommet, så skal du lige kigge ind til en læge og tjekkes engang. Det er meget normalt, at der ikke er sket noget endnu. Hilsner fra Dorthe.

Ovenstående replikskifte fra Sundhed.dk er et meget godt billede på en stor del af den trafik, der sker på sundheds- og sygdomsrelaterede web-steder som Netdoktor og Sundhed.dk.
Men det næste svar til ovenstående pige var et tilbud om nøgenfotografering - sandsynligvis ikke den type respons, hun kom efter.
Balancegangen mellem fri debat og censur er svær, erkender Mads Junget Madsen, konsulent hos Accenture, der har været den praktiske drivkraft bag etableringen af Sundhed.dk. I modsætning til andre debatfora bliver indlæggene ikke læst igennem før publicering for ikke at gøre processen for langsom og dermed uinteressant for brugerne. Men nogle gange bliver de pillet af.
- Især når det gælder sex- og samlivsspørgsmålene, er det svært. For nogle er et bestemt sprogbrug normalt, men helt uacceptabelt for andre, siger han. Men i ovenstående tilfælde mener han ikke, at "fotografens" tilbud vil blive stående.
- Det bryder en grænse for os og vi er ikke et kontakt-web-sted. Det er der andre udmærkede web-steder, der tager sig af, siger Mads Junget Madsen, som dog mener, at der er en udpræget tendens til selvjustits på mange debatfora.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere