Artikel top billede

Kommunal it-chef: Her lægger jeg pengene fremover

It-chef Per Bo Christensen fra Rebild Kommune er ganske klar i mælet, når han skal vurdere, hvor han vil lægge it-investeringskronerne fremover.

Læs også:
Kommunernes komplicerede it-udfordring.

Sådan vil it-chefer tackle leverandører i fremtiden.

Datakobling bliver fremtidens konge i det offentlige.

It-chef Per Bo Christensen fra Rebild Kommune er ganske klar i mælet, når han skal vurdere, hvor han vil lægge it-investeringskronerne fremover.

De danske kommuner bliver nødt til at tænke i effektivsering og forretning. Og disse to ting kommer i kikkertsigtet i de kommende år, når det gælder it-investeringer.

Sådan lyder det fra it-chef Per Bo Christensen fra Rebild Kommune.

"De vigtigste ting bliver it i forretningen og forretningen i it," siger han.

Det vil sige, at skabe værdi og opnå effektivisering af arbejdsgange, forklarer han.

Derudover bliver et indsatsområde, at effektivisere it-drift og telefonidrift med fokus på kroner og øre. Såvel som fokus på grønne gevinster, vurderer it-chefen.

Og endelig peger Per Bo Christensen på, at et indsatsområde i kommunerne bliver at effektivisere applikationsdrift - besparelser ved færre systemer.

Leverandørerne skal være tjekkede

Per Bo Christensen peger desuden på, at forholdet mellem leverandører og kommunerne vil komme i fokus.

Ifølge ham er der "ekstremt mange leverandører til det offentlige marked, herunder det kommunale".

"Set alene på vor portefølje af leverandører af it-systemer og applikationer i vor organisation har vi mere end 60 leverandører," siger it-chefen.

kommunerne bliver mere professionelle

Derfor handler om at kunne føre et professionelt samarbejde med leverandørerne, således at disse kan vurderes modenhedsmæssigt, forklarer Per Bo Christensen.

"Altså om de er i stand til at kunne løfte opgaverne og leverancerne og matche de behov kommunerne har for at skabe værdi og effektivitet," siger it-chefen.

Per Bo Christensen oplever, at kommunerne bliver mere professionelle i kriterier for udvælgelse af systemer og leverandører.

"Kommunerne er ligeledes blevet større enheder - dermed også mere slagkraftige men også attraktive i markedet for it-leverandører."

"Samtidig med den generelle markedsudvikling inden for kommunal it med en ændret rolle for KMD, opkomst af Kombit og statslig/KL-fokus på digital borgerbetjening vil der formodentlig komme nogle spillere på den kommunale markedsplads, som fremadrettet vil få en stor styrke," lyder vurderingen.

Fremtidens it-budget

På spørgsmålet om, hvilke it-områder, der i kroner og ører bliver investeret mest i i fremtiden, lyder svaret:

"Generelt tror jeg ikke der vil blive oplevet en vækst - jeg tror mere på sammenlægning af områder i kommunerne for at tilgodese det rette fokus på it i forretningen/forretningen i it," siger han.

Blandt projekterne vil dog være grønne it-projekter, i form af virtualisering servere og klienter, videokonferencer, strømreduktion, papirreduktion/printadministration og lignende.

Derudover vil Cloud computing, phoning og it governance blive genstand for fokus, mener Per Bo Christensen.

Og så "løsninger på tværs af kommunerne - diverse samarbejder - blandt andet i forhold til digital borgerbetjening," siger it-chefen.

Læs også:

Kommunernes komplicerede it-udfordring.

Sådan vil it-chefer tackle leverandører i fremtiden.

Datakobling bliver fremtidens konge i det offentlige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere