Vanvittig brugerafstemning: Bestem over denne mand!

Hvad vil der ske, hvis folk på nettet kunne bestemme over dit liv, og hvad du skulle foretage dig? Mød en amerikaner som har lagt sit liv i hænderne på tilfældige websurfere - og optager det hele på video.

Han hedder Dan Brown, men det er ikke ham, der har skrevet Da Vinci Mysteriet.

Denne Dan Brown er 20 år og bor i Nebraska i USA, og han er ganske givet en smule narcissistisk og ikke mindst noget af en vovehals.

De seneste tre år har han uploadet videoer på nettet, hvor han har ævlet løs til kameraet - det kaldes også vlogging (video blogging). På den måde har han fået en solid fanskare, men Dan Brown vil gerne have flere seere til sine web-videoer, og derfor har han taget en radikal beslutning.

Fra 2. august i år har han ladet brugerne på sin webside - Dan 3.0 - bestemme, hvad han skal give sig i kast med hver dag i et helt år. Det er ganske enkelt muligt at stille forslag og stemme på andres. De mest populære emner ender på Dan Browns to-do-liste.

Harmløse opgaver

Nu kunne man frygte, at den unge amerikaner ville blive kastet ud i voldsomme udfordringer, men indtil nu har det været forholdsvis harmløse opgaver som at kramme et træ, give high five til nogle tilfældige på gaden og skrive et brev til præsidenten.

Nogle af de opgaver, som måske bliver stemt op på toppen af to-do-listen, lyder dog lidt mere spændende.

Et forslag går blandt andet på, at han kun må sige ja til ting, han bliver tilbudt i en hel uge. Et andet forslag går på, at han skal tage et foto af sit ansigt hver dag og samle dem til en animation, der viser hans ældningsproces i løbet af det kommende år.

Dan Brown har garderet sig mod at ende i store problemer, da han nægter at foretage sig ting, som er ulovlige, ligesom han ikke vil gøre noget, der kan få negativ betydning for andre.

Samtidig har han veto-ret, som det er meningen kun skal bruges, hvis fuldkommen vanvittige forslag stemmes til top. Så fuldkommen at overlade sit liv til sine seere, har han altså ikke gjort.

Her kan du se en video, hvor Dan Brown forklarer lidt om, hvorfor han har givet sig i kast med dette projekt, som han også ser som en slags socialt eksperiment.

Det er set før

Ideen med at overdrage beslutninger til websurfere er i øvrigt ikke ny.

Tilbage i 2006 kunne vi fortælle om den dengang 35-årige amerikaner Kieran Vogel, der lod sig spærre inde i et hus i et halvt år.

Huset var fyldt med web-kameraer og besøgende på hans webside kunne bestemme, hvornår han skulle stå op, hvilket tøj han skulle tage på og hvilke venner samt familie, der kunne få lov at komme på besøg.

Et af de mest spektakulære øjeblikke var, da brugerne besluttede, at Kieran skulle holde sig vågen i 48 timer
.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere