Ny musiktjeneste på kant med loven

Ezmo vil revolutionere musiktjenester på nettet, så du kan dele din musik gratis med venner og familie. Men revolutionen kan blive slået ned, da Ezmo er på kant på loven. Det mener IFPI.

Det lyder næsten for godt til at være sandt – og det er det måske også: Del alle dine musikfiler på nettet med vennerne uden at få et rap over fingrene af antipiratgruppen.

Med webtjenesten Ezmo.com er det nemlig muligt gratis at uploade sine numre, der efterfølgende kan deles med op til ti venner eller familiemedlemmer. Man inviterer selv de personer, som man vil dele sin musik med.

De norske bagmænd bag Ezmo.com mener selv, at deres webtjeneste er fuld lovlig. Det skriver de både på deres webside og i det pressemateriale, som er sendt ud i forbindelse med lanceringen i Danmark i går.

- Vi tror, at Ezmo.com vil revolutionere musikindustrien, og vi tror, at det bliver virkelig, virkelig stort, forklarer en synlig stolt Petter Karal, der er direktør for Ezmo.com, til PC World.

Indtil nu mangler han dog at få pladeselskaberne til at hoppe med på ideen, og derfor er der ikke udsigt til den store revolution foreløbig. Faktisk mener den danske afdeling af pladebranchens internationale organisation, IFPI, at Ezmo er på kant med loven:

- Det er fildeling, og det er ulovligt uden tilladelse. Vi har en rigtig god dialog med Ezmo, men jeg har endnu ikke set tilladelserne fra pladeselskaberne til, at det norske firma kan dele filer på denne måde, fortæller IFPI's juridiske repræsentant, advokat Jakob Plesner, til Computerworld.dk.

I første omgang vil IFPI ikke slå ned på webtjenesten, og hvis Ezmo kan finde en forretningsmodel, som pladeselskaberne også er tilfredse med, kan den få lov at overleve.

Ezmo.com er indtil videre lanceret i de nordiske lande, men i løbet af de næste par måneder lanceres den nye musiktjeneste i resten af verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere