Artikel top billede

Dansk dystopi: Thomas Vinterbergs serie fik stående applaus ved verdenspremieren

Oscar-vinderen får debut som tv-instruktør med ”Familier som vores”, der foregår i en fremtid, hvor Danmarks befolkning skal evakueres for ikke at drukne.

Det er ikke første gang, at regeringen beslutter sig for at lukke Danmark ned.

I Thomas Vinterbergs første tv-serie ”Familier som vores” sker det dog ikke på grund af en virus, men fordi havene er steget så meget, at hele befolkningen skal evakueres.

Det er præmissen for TV 2-serien, som for nylig fik verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig – og som bliver vist på dansk grund fra den 20. oktober. At dømme efter publikum i Venedig er der noget at se frem til.

Thomas Vinterberg har selv berettet, hvordan publikum græd, smilede og stod op og klappede.

Han vandt i 2021 en Oscar for filmen Druk og får med serien her debut som tv-instruktør med sit første projekt efter den store succes med den gyldne statuette.

Serien begynder midt i en klassisk dansk sommer med stolte studenter – men pludselig bliver hele samfundet revet fra hinanden.

Hele landet skal evakueres på grund af den stigende vandstand, så al ejendom med ét bliver værdiløst, mens danske klenodier og institutioner overlades til naturen.

Danskerne bliver ramt af kaos, splittelse og magtesløshed, efterhånden som familier, venner og elskende bliver tvunget i hver sin retning. Lidt afhængig af, om de selv har råd til at arrangere deres flugt eller må indgå i regeringens fordeling af flygtninge.

TV 2 beskriver ”Familier som vores” som et familiedrama om afskeden med vores land og alt det, vi kender, og om menneskers ukuelige vilje til at overleve, håbe og elske. Du kan få en fornemmelse for stemningen i den første trailer lige her.

Thomas Vinterberg har skrevet serien sammen med Bo Hr. Hansen og har selv instrueret alle syv afsnit.

På vej ud af Danmark og ned gennem Europa følger vi en stribe danske stjerner som Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Thomas Bo Larsen, Esben Smed og Magnus Millang samt stjernefrø som Amaryllis August og Albert Rudbeck Lindhardt.

”Familier som vores” bliver også vist på Toronto Film Festival før den danske premiere i oktober.