Intel afslører sine planer frem til 2010

Allerede i november kommer Intel med fire kerner, kun få måneder efter at deres seneste processor Core 2 Duo blev lanceret.

Den strategi er ikke tilfældig fortæller Tommy Rydendahl, teknisk talsmand for Intel i Norden. Hvor det tidligere tog Intel fire til seks år at lave en ny mikroarkitektur, så er det nu Intels plan at det i fremtiden kun tager to til tre år.

Det er godt nyt for forbrugerne, og samtidig tættere på de tre år som konkurrenten AMD er om at udvikle en ny CPU-platform.

Mens AMD imidlertid først forventes at lancere fire kerner i 2007 og stadig mangler at lancere en processor baseret på 65 nanometer-teknologien, så lover Intel nu, at vi allerede i andet halvår af 2007 vil se de første 0,45 nanometer-produkter.

De første test-maskiner kører, ifølge Intel, allerede med 45 nanometer-processorer – men det sker dybt inde i Intels forsøgslaboratorier og forventes altså først på gaden om et års tid.

Fordelen ved den mindre nanometer-størrelse er, at processorer, baseret på denne teknologi, kræver mindre strøm, og derfor vil kunne yde mere for samme strømforbrug – hvad industrien kalder performance per Watt.

Selv påstår Intel, at de inden 2010 vil have forbedret dette forhold med 300 procent.

Intels plan frem mod 2010

Planen, som skal sikre Intels verdensherredømme inden for processormarkedet, består af en række nye platforme og processorer.

Inden du gennemsøger nettet for at lede efter skjulte budskaber i kodenavnene, så oplyser Intel, at der er tale om stednavne i den Israelske ørken, hvor Intels processor-laboratorier ligger.

Første trin er Intel Core (lanceret 2006). Vi kender allerede produkter herfra i form af Core Duo (bærbare) Core 2 Duo (bærbare og stationære). Intel Core benytter sig af 65 nm teknologien.

I 2007 kommer så Penryn. Her er der tale om samme Intel Core arkitektur, men bare med 45 nanometer-teknologi.

2008 byder på en ny processor-platform kaldet Nehalem. Intel holder sig her fortsat på de 45 nanometer.

I 2010 ankommer så Gesher, som er baseret på 32 nanometer-teknologi – eller cirka. halv størrelse af de aktuelle Intel Core-baserede processorer.

Også til bærbare

På den bærbare side har Intel stor succes med deres Centrino-platform. Her er næste generation snart parat. Her er der tale om en platform baseret på chipsettet 965GM med 802.11n WiFi samt Intel Core 2 Duo processorer.

Desuden vil Intel søge at udbrede NAND-teknologien (flash-hukommelse, der placeres mellem harddisken og systemet) for at forbedre boot-tider i for eksempel Vista.

Intel understreger dog, at 802.11n standarden først bliver en del af platformen, hvis standarden er ratificeret – altså ingen draft-n produkter fra Intel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere