Bluetooth-strik og streaming

Nye ikoner skal det gøre det lettere at overskue, hvilke enheder en Bluetooth-dims egentlig kan streames til. Måske kan det hjælpe, hvis man får fingre i en hjemmestrikket Bluetooth-hue.

I 2008 forventes der at være Bluetooth i 53 procent af alle mobiltelefoner. Samtidig dukker der til stadighed flere headsets, stereo-høretelefoner og printere op med Bluetooth - og i den eksotiske ende: jakker og strikhuer med Bluetooth-funktioner indbygget.

Men samtidig vokser også antallet af produkter med WiFi indbygget, specielt efter at der er kommet styr på strømforbruget i de nyere trådløse chipsets.

Måske derfor var Bluetooth SIG, industriens baggrundsgruppe bag Bluetooth-standarden, der blandt andet tæller Ericsson, Nokia og Motorola, i København forleden for at fortælle om glæderne ved Bluetooth.

Det er der måske brug for. For mens teknologiens navnefader den danske Harald Blåtand levede i et ukompliceret univers fyldt med mjøddrikningskonkurrencer og plyndringer, så er den moderne forbruger fortsat udsat for urimeligt besværlige Bluetooth-dimser.

De fleste har efterhånden lært at parre to Bluetooth-enheder. Men med fremvæksten af flere af de såkaldte Bluetooth-profiler kan det være svært at gennemskue, hvorvidt din nye mobil vil understøtte ægte Bluetooth-stereo (også kaldet A2DP), eller om du skal nyde Iron Maiden i kun det ene øre i skrattende mobilkvalitet.

Bluetooth-alliancen er klar over det problem og har derfor opfundet en række ikoner, som i fremtiden skal følge med på indpakningen af Bluetooth-dimser. Dermed mener alliancen at kunne sætte en stopper for folk, der forgæves forsøger at streame musik til deres printer eller bruge deres mus sammen med headsettet.

Streaming af lyd og billede

Bluetooth-alliancen viste desuden en række specialiserede Bluetooth-dimser, blandt andet en Bluetooth-strikhue med indbyggede stereo-høretelefoner. Åbenlyst specialdesignet til det store marked af peruvianske bands, der dagligt lyd-torterer sagesløse fodgængere med Celine Dion udsat for pan-fløjte på Strøget i København. Nu har bandet mulighed for at holde den etniske stil uden at selv blive udsat for deres egen musik. Smart.

I den mere seriøse ende ønskede Bluetooth-alliancen at vise, at de er en af mange spillere på det voksende marked af teknologier som i høj kvalitet kan rundsende lyd og billede i hjemmet.

Her er løsningen en blanding af den hurtige UWB (Ultra-Wideband) og Bluetooth, hvor der loves hastigheder, som er væsentligt hurtigere, end de 3 Mbps som Bluetooth 2.0 EDR i dag kan levere.

Der dog et stykke vej endnu. For enhederne i demoen stod med 40 centimeters mellemrum. Men det skal nok komme, for hvem har ikke brug for endnu en trådløs standard i hjemmet?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere