Musikopbevaring for entusiaster

Squeezebox 3 er et imponerende produkt, som man kan mærke er designet af entusiaster for entusiaster.

Musikopbevaring for entusiaster

Musiksamlingerne på landets computere bulner. Men det er, mildt sagt, sjældent populært at have sin pc stående midt i stuen. Derfor findes der en række løsninger, der lader dig trække din musik ud af pc'en og over på anlægget.

Det er, kort fortalt, også formålet med Squeezebox fra amerikanske Slim Devices. Men lad dig ikke narre, for Squeezebox er meget mere end blot en smart måde at transportere musik fra et sted til et andet.

Først og fremmest er den flot at se på. Faktisk ligner dens finish i sort og sølv noget, som B&O kunne have designet, måske bortset fra de moderne runde hjørner.

At have den stående fremme vil derfor snarere få folk til at tro, at der er tale om en vejrstation, der rapporterer om regnmængden i baghaven, end at det drejer sig om kontrolpanelet til din omfattende musiksamling.

Squeexebox 3 er samtidig udstyret med indbygget trådløst 802.11g netværk, hovedtelefonstik, phono-stik (RCA), optisk og coaxial digital udgang samt et Ethernet-stik.

Det særlige, der gør Squeezebox anbefalelsesværdig, er de mange lækre detaljer. Sidder du eksempelvis i den anden ende af stuen og vil skifte nummer, kan teksten på skærmen let virke meget lille.

Men Slim Devices har forudset problemet, og en enkelt knap på fjernbetjeningen skifter mellem tre tekststørrelser. Så kan selv svagtsynede følge med. En anden detalje, som fortjener at blive fremhævet, er Squeezeboxens evne til at vise RSS-feeds.

Det foregår enten ved, at du er logget ind på din gratis konto på Squeezenetwork.com eller via SqueezeServer-softwaren på din pc.

De valgte RSS-feeds kan man så få vist, mens enheden står standby eller mens den spiller. Rigtigt lækker detalje, for hvem har behov for en simpel vejrstation, når man kan få de seneste overskrifter fra Berlingske eller PC World vist i displayet?

At det er muligt, er fordi Slim Devices, i stil med Kiss Technology, har ladet døren stå åben for entusiaster, og det er derfor muligt at installere plugins. De eksisterende plugins kan blandt andet give adgang til DR og BBC's webradiokanaler samt tjekke e-mails og vise overskrifterne fra de seneste mails i displayet.

Samtidig er det muligt at konfigurere menuer og sprog nøjagtigt, som du vil have det. Squeezeboxen understøtter desuden muligheden for Wake on Lan. Det betød, at da vi under testen tændte Squeezeboxen i stuen, blev pc’en, der fungerede som server, også tændt. Særlig god detalje, hvis musik-serveren er gemt væk i en kælder eller lignende.

Nem opsætning

Selve opsætningen af Squeezeboxen tog fem minutter inklusive opstilling og tilkobling til et trådløst netværk med WPA-kryptering.

Slim Devices fremhæver selv sin 24-bit digital-til-analog konvektor, og i testen af den analoge udgang var der da heller ikke en finger at sætte på lydkvaliteten. Med en afstand på 7-8 meter og en etage mellem hotspottet og Squeezeboxen oplevede vi heller ikke udfald eller signalforstyrrelser på det trådløse signal undervejs i testen.

Er du løbet sur i din egen musiksamling, giver Squeezeboxen desuden adgang til en stor mængde internetradiostationer – også uden at din pc er tændt. Vi smuglyttede til musik fra Los Angeles til Paris uden problemer.

DR's netradio er desværre ikke inkluderet fra starten, men lidt søgning på Google kan hjælpe dig i gang.
Bagsiden ved produktet er selvfølgelig, at for at få adgang til din musiksamling - og ikke blot netradioen – skal du have en pc kørende med server-softwaren.

Selve softwaren trækker kun ganske få ressourcer på maskinen, det kører på, men den skal jo være tændt, og el er langtfra gratis. Slim Devices tilbyder selv en netværksharddisk, en såkaldt NAS, med den nødvendige SlimServer installeret, men prisen er også temmelig høj. Har du derfor mod på lidt roden rundt med Linux, findes der en række gode og billigere alternativer på supportsiderne hos Slim Devices.

Alt i alt er Squeezebox 3 et imponerende produkt, som man kan mærke er designet af entusiaster for entusiaster. Var der blot tale om musik-streaming, ville prisen være i den høje ende. Men Squeeze­boxen er en hele del mere end det, hvorfor prisen ikke bør afskrække interesserede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere