Sony Ericsson går i kødet på Nokia

Med en ny palette af mobiltelefoner står Sony Ericsson i løbet af nogle måneder klar med et alternativ til de fleste af hovedkonkurrenten Nokias produkter. Foreløbig går salget af T68-telefonen over al forventning.

Sony Ericsson, det fusionerede svensk-japanske mobiltelefonselskab, har arbejdet siden oktober sidste år på at udvikle mobiltelefoner, der kan bide Nokia i haserne.

Målet er ikke at sælge flest telefoner, men at få den højeste omsætning.

Det mål skal nås inden 2007 og handler altså om, at det er bedre at sælge færre telefoner til en høj pris, end at sælge en masse telefoner uden at tjene alverden på dem.

Tilfredsstillende salg

Foreløbig går det tilfredsstillende i Danmark, hvor Sony Ericsson melder at have en markedsandel på omkring 20 procent målt i marts måned.

Det skyldes primært den succesfulde T68-mobiltelefon, der på Cebit-messen blev lanceret i en ny i-model med nye funktioner.

- Salget er i de første måneder i år gået over al forventning svarende til over det dobbelte af, hvad vi havde budgetteret med, siger Peter Panduro Lundbergh, der er national account manager og den ene af de to medarbejdere, Sony Ericsson foreløbig beskæftiger i Danmark.

Reklamekampagne

Sony Ericsson er netop i disse uger i færd med at fortælle de danske forbrugere om det nye varemærke i en treleddet reklamekampagne:

Kampagnen skal både fortælle om det nye navn, om den nye Sony Ericsson T68i samt om det tilbehør, der er mest interessant til netop den model: Et lille digitalt kamera, der kan kobles til telefonen (læs test af telefon og kamera på PC World Online).

På et pressemøde mandag præsenterede Sony Ericsson desuden fire nye mobiltelefoner, der skal ud i butikkerne i løbet af de kommende måneder.

Memory-stick i mobilen

Mest særegen er modellen P800, der i en tidlig version blev fremvist på Cebit-messen i marts. Mobiltelefonen har indbygget digitalt kamera samt en meget stor skærm, der gør telefonen anvendelig som håndholdt pc (PDA).

Siden Cebit har telefonen nu fået Memory-stick, der er et lille hukommelseskort, som også kan anvendes i fx Sony-produkter. Kortet kan rumme musik til telefonens indbyggede MP3-afspiller, filmklip til videoafspilleren eller backup af e-mails og meget andet fra telefonen.

P800 skal konkurrere mod Nokias kommende 7650-model, der også har indbygget kamera og en større skærm, end vi er vant til. Begge modeller lanceres i sensommeren til en pris, der endnu er ukendt, men er et godt stykke over prisen på en T68i-mobiltelefon til over 4.000 kroner.

Ny Sony Ericsson T300 med farveskærm, MMS-beskeder, GPRS-data, e-mail, polyfoniske ringetoner med mere. Lanceres i fjerde kvartal.

Konkurrence til Nokia
Men Sony Ericsson gør sig også til på markedet for billige mobiltelefoner, hvor to nye mobiltelefoner skal give Nokias volumenmodeller konkurrence.

Mest interessant er måske modellen T300, der lanceres i fjerde kvartal sammen med en ny version af det lille kamera, MCA-25, der nu er udstyret med zoom og en lille optisk søger på selve kameraet - på den tidligere model har det kun været muligt at bruge telefonens display som søger.

T300 skal gå i kødet på Nokias nye 3510-model og er tænkt som en billig mobiltelefon med både farveskærm og understøttelse af multimediebeskeder, MMS.

Erhvervstelefon

Endnu længere nede af skalaen kommer T200 med sorthvid-skærm, der allerede er på markedet i løbet af få uger. Den kan kobles sammen med den første model af Sony Ericssons kamera, MCA-10, og har i øvrigt GPRS-data, ligesom de tidligere nævnte modeller.

Netop den mindste model T200 målrettes også til erhvervslivet i erkendelse af, at rigtig mange erhvervsbrugere ikke efterspørger anden funktionalitet end muligheden for at ringe og eventuelt sende og modtage data.

- Finnerne (Nokia, red.) markedsfører ikke deres model med en masse tretaller (3300-serien, red.) mod erhvervslivet, men alligevel er 40 procent af køberne erhvervskunder, siger Morten Aagard, der er Sony Ericssons anden medarbejder i Danmark.

Cafe-telefon til kvinder

Endelig præsenterede Sony Ericsson en lille café-telefon, der - selvom Sony Ericsson-folkene næsten ikke turde sige det - er målrettet mod kvinder.

Den hedder T600, vejer 60 gram og er på størrelse med et kreditkort. Den er ikke udstyret med GPRS eller ret mange andre spændende funktioner, og den har ikke farveskærm. Vægten er lagt på design og størrelse, og prisen bliver i den eksklusive ende.

Ligesom Nokia går Sony Ericsson nu efter kunder, der efterspørger mere end én mobiltelefon per person, og her er T600 meget nem at have med i skjortelommen, mens den sikkert nemt kan blive væk på bunden af en dametaske ...

I de kommende måneder, når lagrene er ved at være ryddet, skal danskerne definitivt tage afsked med de ældre Ericsson-mobiltelefoner i butikkerne. Sony Ericsson er ved at være klar.



Vil du vide mere om Sony Ericsson og Nokia?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere