Aktier: Teleregnskaber i fokus

Torsdag formiddag var der stigninger på både KFX- og KVX-indeksene på Københavns Fondsbørs. Teknologiaktierne hjælpes af stigninger i aftes på Nasdaq.

Teknologiaktierne lagde pænt ud på en torsdag formiddag, hvor især teleaktierne er i fokus. Nokia præsenterede klokken 11 sit årsregnskab for 2001, og fredag fremlægger Ericsson sit regnskab.



I eftermiddag offentliggøres regnskabet for SBC Communications Inc., der ejer 41,6 procent af aktierne i danske TDC. Der har igennem længere tid været tvivl om SBC's strategier for de europæiske aktiviteter, og regnskabet kan muligvis løfte lidt af sløret for planerne med TDC.























































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane



Kort før klokken 11 var KFX-indekset steget med 2,15 point til 263,07. Blandt frontløberne er Navision, der steg 10,50 kroner til kurs 239 og TDC, der steg 4,00 kroner til kurs 278.



TDC oplevede et mindre fald i går. Koncernen oplyste forud for regnskabsfremlæggelsen den 27. februar, at der er tabt et engangsbeløb efter skat på 2,1 milliarder kroner i det tyske datterselskab Talkline.



Talkline måtte sidste år gennemgå en større omstrukturering, og selskabets fastnet- og internetaktiviteter afvikles, så det kun er den overskudsgivende mobilforretning, der fortsætter.



GN Store Nords aktier steg i formiddags til kurs 49,20, hvilket er 1,20 kroner højere end i går. Det største fald på KFX står Jyske Bank for, efter at selskabet har fremlagt sit årsregnskab for 2001. Aktien faldt umiddelbart efter offentliggørelsen med 5,50 kroner til kurs 173,50, men steg senere til kurs 177.



KVX-indekset oplevede også en pæn fremgang på 5,25 point til 443,65. Det skyldes især den fynske batterivirksomhed Danionics, der steg tre kroner til kurs 92, og nordjyske RTX Telecom, der steg 2,50 kroner til kurs 92,50. I-data International steg 50 øre til kurs 35.



Også Maconomy, 2M Invest og Danware oplevede stigninger.



De danske teknologiaktier påvirkes af den amerikanske teknologi-børs Nasdaq, der i aftes lukkede 39,85 point højere i kurs 1.922,38.



Relevant link:



Nokias regnskabsmeddelelse





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere