Fodrer svin med e-handel

Tre landmænd blev trætte af at betale høje priser på foderstoffer og gødning. Så fik de en god idé. Nu står de i spidsen for en dotcom-forretning med 25 millioner kroner i omsætning.

HERNING: Hvis man som gæst på landbrugsmessen Agromek vil tage pulsen på IT-udviklingen inden for landbruget, så er en lille stand i hjørnet af hal E i Herning Messecenter et godt sted at begynde.

Landbrugets Internet Handel står der over standen, og her er der kaffe på kanden og en enkelt pc til at demonstrere firmaets metier: At sælge foderstoffer, såsæd, gødning og meget andet via internet til dansk landbrug.

Virksomheden, der har hjemme i Hem ved Skive, blev stiftet for knap to år siden af tre landmænd, der fik en god idé til at spare sig selv og kollegerne for nogle penge. I år venter Landbrugets Internet Handel at omsætte for omkring 25 millioner kroner, og der er foreløbig omkring 1200 landmænd i kundedatabasen.

De tre stiftere er stadigvæk selv landmænd, men har ansat to medarbejdere til at klare administrationen. Alting handler om at klemme omkostningerne ned, så de gamle leverandører på markedet kan presses på prisen.

- Vi har ikke noget lager, men leverer direkte fra producenten eller grossisten. Ellers har vi kun udgifter til to skriveborde, lidt varme i radiatoren og løn, smiler den ene af medstifterne, Niels Jørgen Jacobsen.

Sparer 20 procent

Den store udfordring er at få kunderne overbevist om, at internetbutikken holder, hvad den lover. Landmænd bruger store beløb på grovvarerne, og den type leverancer overlader man ikke til hvem som helst.

På standen på Agromek reklamerer Landbrugets Internet Handel med priser, der er op til 20 procent under konkurrenterne. Og Niels Jørgen Jacobsen tvivler ikke på, at de lavere priser er med til at presse hele markedet til at sænke prisniveauet.

- Vi kan sælge Round-Up for 30 kroner per liter, og det er næsten halv pris af, hvad det kostede for nogle få år siden, fortæller Niels Jørgen Jacobsen og peger på en stabel giftiggule plastikdunke.

Han er ikke meget for at tale om omsætningstal og overskud. Faktisk er han ikke sikker på, at han kender tallene, for den slags overlader de tre landmænd til folkene på kontoret. Men to år på bagen i denne branche er ikke nok til at slå et navn fast, siger han.

- Vi er endnu på det stade, hvor kunderne skal se os an. Vi bruger derfor også meget tid på at tale med kunderne, for i begyndelsen er det vigtigt at kunne rådgive om, hvilke produkter landmanden skal bruge. Vi sparer pengene i det øjeblik, landmændene genbestiller produkterne i internetbutikken, forklarer Niels Jørgen Jacobsen.

Landbrugets Internet Handel er dog ikke ene om at sælge produkter til landmændene via internet. I Fredericia ligger firmaet B2B Agro, der har samme målgruppe, men derudover også en stærk kapitalpartner i ryggen. For halvandet år siden gik BankInvest ind i B2B Agro med en kapitalindsprøjtning på 25 millioner kroner.

Relevante links:

Landbrugets Internet Handel
B2B Agro




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere