Musikbranchen dyrker nye medier

Modsat manges opfattelse er pladeselskaberne i fuld gang med at udnytte de nye mediers muligheder. CD-salget falder, og pladebranchen skal derfor finde nye metoder til at gøre musikken spændende. Ringetoner, microsites og ekstra indhold på cd'en er tre af mulighederne.

Når popgruppen Eye-Q på mandag udsender deres næste single, "The World Outside My Door", er der meget andet end musik på cd'en.

Når skiven puttes i computerens cd-rom-drev, åbnes en særlig Eye-Q menu, der giver adgang til en screensaver, musikvideoer, videodagbøger med de smukke piger samt et billedgalleri - og naturligvis også de fem musiknumre på singlen.

I en tid, hvor salget af originale musik-cd'er falder betragteligt, skal kunderne have lidt ekstra med i købet. Musik er ikke nok i sig selv, og pc'en, internet og mobiltelefoner spiller en betydelig rolle.

Vi befinder os i en brydningstid, hvor pladeselskaberne mangler et sted at præsentere deres musik, mens mobil- og internetudbyderne ikke selv kan fylde indhold på deres smarte portaler. De to parter skal mødes, og det sker nu.

Rollo & King

TDC Mobil mener, at det hele tog fart sidste år med duoen Rollo & King og deres grand prix-hit "Never ever let you go".

- Vi kørte en ringetonekampagne i forbindelse med Melodi Grand Prix'et, hvor vi havde lavet et samarbejde med Rollo & Kings pladeselskab. Herigennem fik Rollo & King en meget stor eksponering, og en masse danskere downloadede vindersangen som ringetone, siger projektchef Tina Møller Tellefsen, TDC Mobil.

Siden har TDC Mobil fået i tusindvis af brugere på deres mobilportal Dingelink.dk. Her har der været oprettet microsites for kunstnere som Backstreet Boys, Gorillaz, DJ Encore og Robbie Williams. Igen er det i høj grad ringetoner og operatørlogoer, de unge går efter.

Debut som ringetone

Internet og ringetoner bliver i stigende grad brugt i markedsføringen af musik, især når den henvender sig til aldersgruppen fra 9-25 år.

Eye-Q er et godt eksempel på, hvordan pladeselskabet EMI-Medley brugte de iørefaldende numre som ringetoner for at markedsføre debutalbummet, der udkom sidste efterår.

En uge før radiostationerne modtog cd'en, blev nummeret "I Want What She's Got" lagt ud på internet som ringetone, hvilket blev kraftigt annonceret i dagblade, radio og på internet.

- Det var en stor succes, men det er klart, at det kun kan lade sig gøre med en gruppe, der er velkendt i forvejen, siger Jesper Dahlgaard, new media manager i pladeselskabet EMI-Medley. Velkendt var Eye-Q i allerhøjeste grad som et produkt af TV2-programmet Popstars.

Midlertidig teknologi

Ringetoner til mobiltelefoner får ofte skældud af kunstnerne, og senest har grupper som U2, ABBA og Dire Straits bedt sig fritaget for at få deres musik omdannet til bip-lyde.

- Men det er heldigvis kun en midlertidig teknologi. Snart ser vi mobiltelefoner, der kan afspille den rigtige musik i stedet for ringetone, og så kræver det noget helt andet af udbyderen, og kontakten med pladeselskaberne er afgørende, siger Tina Møller Tellefsen, TDC Mobil.

TDC Mobil har foreløbigt indgået aftale om indhold til hjemmesider med Universal Music, men i princippet håber Tina Møller Tellefsen på at kunne samarbejde med alle pladeselskaberne.

- Fremtiden for os bliver blandt andet at lave specielle tjenester på kunstnernes egne hjemmesider, hvor vi hjælper pladeselskaberne med at markedsføre musikken. Vi formidler eksempelvis ringetonerne, men brugerne behøver ikke at opdage, at de er på et TDC-site, siger Tina Møller Tellefsen.

På mandag går det løs igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere