Stor vækst i mobil sikkerhed

Udbredelsen af håndholdte computere og avancerede mobiltelefoner øger fokus på sikkerheden omkring de trådløse produkter. En analyse forudser et markant vækstområde for sikkerhedsfirmaerne.

Manglende datasikkerhed er den primære barriere, der afholder kunderne fra at udnytte alle mulighederne i de trådløse enheder. Sådan lyder konklusionen på en analyse foretaget af konsulentfirmaet Frost & Sullivan.

Udfordringen omkring de trådløse dataoverførsler berører mange forskellige parter, herunder mobiltelefonproducenter, producenter af mobilt tilbehør, sikkerhedsfirmaer, mobiloperatører, teknikere, eksterne konsulenter, virksomheden selv og i sidste ende slutbrugeren.

Da de trådløse enheder er langt mere sårbare end stationære enheder, der er beskyttet af virksomhedens lukkede netværk, er bekymringen hos brugerne fuldt ud berettiget. Men det er ikke umuligt at sikre sig mod ubudne gæster på datatrafikken, hvis alle de involverede parter griber sagen rigtigt an, understreger analysefirmaet.

Frost & Sullivan vurderer, at det europæiske marked for trådløs sikkerhed i 2001 var på 99,6 millioner dollars (830 millioner kroner), mens det i 2005 - når efterspørgslen efter trådløse tjenester for alvor slår igennem - ventes at blive på 794 millioner dollars (6,6 milliarder kroner).

Ingen lappeløsninger

Kun sikkerhedsfirmaer, der kan levere en samlet sikkerhedsløsning til virksomhedernes trådløse udstyr, vil få del i denne kage. Hurtige lappeløsninger bliver der ikke plads til, spår Frost & Sullivan.

I øjeblikket er efterspørgslen efter sikkerhed størst på området for bærbare pc'er, men analysen forudser en langt større vækst på sikkerhedsforanstaltninger til håndholdte computere (PDA'er) og avancerede mobiltelefoner/terminaler i de kommende år, efterhånden som de udvides med flere og flere funktioner.

Frost & Sullivan mener, at der er rigeligt med opmærksomhed omkring sikkerheden i trådløse netværk (WLAN), mens man langt hellere burde koncentrere sig om sikkerhedsspørgsmål i forbindelse med Wide Area Network (WAN), det vil sige netværk, der strækker sig over et større geografisk område, og WAN VPN, Virtual Private Network, hvor medarbejdere typisk sidder hjemme, og via en krypteret linje over internet har adgang til arbejdspladsens lukkede netværk.

Relevant link:
Frost & Sullivans rapport




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere