Dansk e-handel tredoblet i 2001

Dansk e-handel blomstrer, synes statistikken at vise. Men de 50 stærkeste e-handlere herhjemme står for 80 procent af omsætningen. Resten kæmper omkring 2.500 mindre handlende om.

Antallet af betalinger på nettet blev næsten tredoblet i 2001 i forhold til året før. De nyeste tal fra PBS viser, at danskerne brugte betalingskort 1,4 millioner gange mod 502.000 transaktioner i år 2000.

Men bag den flotte vækst gemmer sig barske kendsgerninger for størsteparten af de over 2.500 netbutikker herhjemme. Bare de 50 største butikker står nemlig for hele 80 procent af omsætningen, hvor der betales med kort.

En af dem er det nye teleselskab Telmore, hvor kunderne fylder deres taletidskort op med dankortet via selskabets hjemmeside. Sidste år skete det 316.000 gange, og det blot et-årige teleselskab står derfor alene bag en markant del af den samlede vækst i betalinger hos PBS sidste år.

Det skal dog ikke få mindre netbutikker til at miste modet, understreger direktør Hans Henrik Agger, Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH):
- Jeg er sikker på, at væksten fortsætter i 2002, hvis ikke den ligefrem accelererer. I absolutte tal er det jo uhyggeligt lidt, vi taler om. Butikkerne lærer hele tiden af deres erfaringer. Vi vil se, at det ikke fremover bliver IT-folk, der skal designe netbutikkerne, på samme måde som det ikke er tømreren, der bestemmer, hvordan en shop-in-shop i Magasin skal se ud, siger han og forventer dermed at se andre kunder end nørderne i fremtidens netbutikker.

PBS må ikke oplyse, hvilke butikker der omsætter mest eller gennemfører flest betalinger, men Hans Henrik Agger tør godt give et bud på, hvad der hitter i dansk e-handel:
- Elektroniske ydelser som eksempelvis Telmores er oplagte til e-handel. Dernæst mærkevarer og IT-udstyr, hvor man ikke er i tvivl om, hvad man får, forklarer han. Andre produkter som for eksempel erotiske artikler og services kan også stå bag en stor del af e-handlen, mener han.

- Desuden er der store spillere på markedet, som ikke fremgår af PBS-tallene. Både FDB og ISO har godt gang i salget, men kunderne betaler ved gadedøren eller i butikken, forklarer Hans Henrik Agger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere