TDC sammen med bankerne om mikrobetaling

De to største danske banker har fået TDC med i et koncept for et nyt dansk mikrobetalingssystem. Dermed håber bankerne på at kunne hente de netmedier ind i folden, der ellers har afvist bankernes forslag.

Danske Banks og Nordeas storstilede projekt om et dansk mikrobetalingssystem får nu endnu en medspiller, efter at TDC har overtaget 25 procent af aktierne i det fælles selskab, Content Billing A/S. Selskabet venter at have et betalingssystem klar til april, men det får ikke opbakning fra en stor gruppe af netmedier herhjemme.

Bankernes system blev i december forkastet af Foreningen af Danske Internetmedier, FDIM, der repræsenterer flere end 40 danske internetmedier og -portaler. Foreningen valgte i stedet at lade tre andre konsortier konkurrere om mediernes gunst, frem til den endelige afgørelse falder den 11. januar. Alligevel er optimismen i behold i bankerne:

- Med TDC har vi fået tilført ekspertise på det mobile område og på internetsiden, og TDC har en stor kundedatabase og er selv en væsentlig indholdsudbyder, siger Jens Galatius, chef for Nordeas E-banking-afdeling.

Han mener ikke overraskende, at Content Billing nu er blevet endnu sværere at komme uden om for FDIMs medlemmer, men han understreger, at bankerne ikke vil strække sig længere for at få FDIM med i folden. Foreningens arbejdsgruppe fravalgte bankernes løsning, fordi netmedierne ikke kunne få nok indflydelse på forretningsmodellen.

- Men vi vil ikke afholde os fra at markedsføre vores produkt direkte til FDIMs enkelte medlemmer, og intet kan forhindre netmedierne i at tilbyde flere betalingsløsninger, det vil sige både den fælles FDIM-løsning og vores, siger Jens Galatius.

Content Billing A/S ejes nu af Danske Bank, Nordea og TDC med hver 25 procent, mens de resterende 25 procent ejes af de øvrige danske pengeinstitutter. Betalingsløsningen kommer til at fungere uafhængigt af, hvilken bank, teleoperatør og internetudbyder, kunder er tilknyttet.

Det var torsdag middag ikke muligt at indhente en kommentar fra FDIM?s arbejdsgruppe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere