Gratis julesex giver stressede pirater virus

Computerworld Onlines læsere læser historier om virus, Melodi Grand Prix, talende computere i Afrika, Basse Bergqvist, stress og arbejdsforhold. Se listen over årets mest læste historier og vær med til at indlede en dialog om fremtidens journalistiske linje for Computerworld Online.

Overskriften til denne tekst specialdesignet for at lokke jer ind. Ordene er nemlig blandt de, der får jer til at gå ind i vores artikler. Her ved årets udgang præsenterer vi en opgørelse over de mest populære artikler på Computerworld Online i årets løb.

Da vi til daglig efter enkelte medarbejderes mening har for lidt sex i spalterne, var det dog især historier om viruser, der toppede hitlisterne i 2001. Og virushistorier havde vi mange af. Historier om stress og arbejdsforhold ligger også højt på listen over læste historier. Men urørlige i toppen befinder sig dog de små skæve historier: Melodi Grand Prix, aprilsnar og et mærkeligt website pirrede for alvor opmærksomheden i år.

Til forskel fra vores kollegaer på papiraviserne kan vi nøjagtigt se, hvilke historier, der ?sælger?, og hvilke historier, der nok ikke bliver læst af mange andre end den nærmeste familie og chefen.

Men som journalister har for vane, mener vi dog selvhøjtideligt, at det er vores opgave at sætte dagsordnen og ikke læserens. Og derfor er klik-rater og læser-tal traditionelle fyord for de skrivende i bladsmørerbranchen. Vi skæver i hemmelighed til tallene og uddeler i ny og næ en flaske vin til ugens topscorer, mens vi på redaktionen fnyser lidt og forsikrer hinanden om, at vores læsere ikke selv ved, hvad der er godt for dem.

Det må høre op.

I det nye år vil vi i tættere dialog med jer om de enkelte historier. Vi vil have tips, ris og ros. Vi vil have læserbreve og kommentarer. Det er jeres site ? og ud fra den allerede eksisterende debat ved I det vist godt. Nu er også vi ved at finde ud af det.

Skæv i toppen
Den mest læste historie i år var en skæv historie om et amerikansk firma, der køber op i krakkede dot.com-firmaer i USA. Selskabet kunne ikke købe domænet Vulture.com og måtte nøjes med Overstock.com. Skal vi se hinanden i øjnene, må vi nok indrømme, at det var en tynd kop te og en højst overraskende topscorer. Blandt de mest læste artikler var også vores aprilsnar om en talende computer, der dukkede op i Afrika?

Sikkert og langt mere forståeligt er det dog, at historier om viruser altid er hits på dagen, hvor et nyt udbrud mærkes privat og ude i virksomhederne. Af dem har vi i år haft en del begyndende med labre Anna Kournikova. Siden kom Røde Orm, Nimda, Sircam, og Badtrans, for blot at nævne de mest berygtede.

Artikler om stress og arbejdsforhold bliver også læst i stort omfang. Normalt må vi konstatere, at vores tema-serier ikke hører til blandt de artikler, der placerer os højt på listen over mest besøgte web-steder. Undtagelsen var dog vores stress-tema, der i juni blev skrevet sammen med Computerworld avisen.

Måske lyder det meget banalt. Men for en journalist af den gamle skole ? den nye er kun to år gammel - er det faktisk skræmmende nyt at skulle gå i direkte dialog med læserne. Det kan vel næsten sammenlignes med at spille live som musiker. Filteret er væk. Journalisten er sammen med læseren én til én, fordi læseren kan ytre sin mening i samme tid og på samme sted som journalisten.

Det, mener vi, er en forbedring af medieudviklingen og en nødvendighed, hvis journalistik igen skal være vedkommende og engagerende.

Debatten mere central

Derfor har vi i år flyttet debatten ind på forsiden på samme niveau som artiklerne. Desuden opfordrer vi i bunden af alle artiklerne læserne om at ytre meninger om emnet. Og det gør I.

Vi læser jer med stor interesse. I er skrappe, urimelige og respektløse - og tak for det. Ofte sidder vi og overvejer, om en debattør virkelig skal slippe af sted med at kalde en af vores journalister grimme ting, og det klør i fingrene for at få indlægget slettet. Det er dog kun sket en håndfuld gange i år. Og i de tilfælde har der været tale om personkrænkelser, injurier eller brud på ophavsrettigheder. Reklameindlæg er heller ikke velkomne. Men det tager I jer som regel selv af. Der hersker en stor grad af selvjustits på vores debat, som vi i øvrigt får stor ros for blandt andre web-medier. Den ros vil vi gerne viderebringe til jer.

Vi har brugt debat-indlæg direkte og indirekte til at skrive eller idéudvikle historier. Men vi skal blive bedre. Vi ønsker, at komme dybere ind under huden på jer, så vi kan skrive om det, der virkelig interesserer jer.

En juledebat om alt dette kan kun være med til at gøre nærværende websted til et endnu bedre sted næste år.

Her er så listen over de tre mest læste historier i hver af månederne i 2001. God jul og godt nytår.

Januar:

Valtech ramt af Basisbanks lukning

Rapport: Internet flopper kommercielt

Microsoft: Undskyld, undskyld, undskyld

Februar:

Advarsel: Hul i Microsoft Outlook

Virus: Anna Kournikova spredes

eHuset bortviser koncerndirektør

Marts:

Ådselæderne i den ny økonomi

Kæmpe prisfald på DVD-brændere

Microsoft Explorer 6.0 er klar på nettet

April:

Talende computer fundet i Afrika

Aldi dumper pc-priser

Brug bærbar pc i højst to timer

Maj:

Oprør mod dyre SMS-beskeder

Hård kritik af Grand Prix site

Mobilix har ADSL-problemer

Juni:

Stress: To Jubii-nørder røg i farten

Tema: Stress hærger IT-branchen

Netudbydere tilbyder fri båndbredde

Juli:

Røde Orm rævesover

Ny lov: Løn ikke længere fortrolig

Rød orm hærger danske websites

August:

Lykkeridder støvsuger nettet

Mærsk Data under voldsomt pres

Rigspolitiet spreder virus

September:

Virus spredes via hjemmesider

Sådan undgår du virus

Tirsdag: Terrorangreb lægger nettet ned

Oktober:

Dixa Net lukker i Danmark

Razzia mod netparty i Esbjerg

Basses bosser fik millionhyre

November:

Ny orm blandt de tre værste i år

Nokias topmodel fuld af fejl

IT-supportere overlever jobbet med et grin

December:

Høj-risiko virus spreder sig

25-årig dansker laver superspeciale

Basse i sag om milliontyveri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere