Artikel top billede

(Foto: Skærmbillede af Apples Maps til web.)

Apple Maps lanceres på web med den største udvidelse nogensinde: Vil tage kampen op med Google

Mere end ti år efter sin lancering er Apple Maps nu endelig tilgængelig i en web-version. I første omgang dog kun i betaversion og på engelsk.

I går eftermiddag lancerede Apple Maps – eller på dansk Kort – en webbaseret betaversion til desktop- og mobilbrowsere.

Præcis som verdens førende online-kort, Google Maps, tilbyder Apple Maps kørsels- og gåvejledninger samt vurderinger og anmeldelser i webversionen.

Apple planlægger at lancere flere funktioner de kommende måneder heriblandt ”Look Around” – der er en pendant til Googles Street View.

Desuden vil Apple udvide supporten til andre sprog i Apple Maps, der lige nu kun er tilgængelig på engelsk. Funktionen kommer også til flere browsere og platforme i fremtiden.

Den webbaserede version af Apple Maps er lige nu kompatibel med Safari og Chrome på Mac og iPad, samt Chrome og Edge på Windows-pc’er.

Apple Maps er tilgængelig via beta.maps.apple.com.

Siden lanceringen af Apple Maps på iPhone i 2012 har Apple gradvist tilføjet nye funktioner til tjenesten, blandt andet detaljerede bykort, rutevejledning med flere stop, cykelvejledning, EV-rutevejledning og offline-navigation.

Tidligere var webversioner af Apple Maps kun tilgængelige for udviklere, som brugte API'en til at lave kort til sider som DuckDuckGo.

Apple Maps’ officielle tilgængelighed på nettet er en stor udvidelse og kan hjælpe appen med at konkurrere med Google, som har været tilgængelig fra webbrowsere i årevis.

Men andre open-source-alternativer forsøger også at tage kampen op med Google Maps og Apple Maps.

Sidste år gik Meta, Microsoft, TomTom og Amazon sammen om open-source-løsningen ”Overture Maps Foundation”, og det første kortdatasæt fra dem blev offentligt tilgængeligt onsdag i denne uge.

Det kan du læse mere om her: