Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Trods globalt nedbrud vil CrowdStrike beholde sin stærke adgang til Windows styresystemet

Der er ingen planer om at begrænse CrowdStrikes adgang til Windows.

Det globale it-nedbrud, der blev forårsaget af en fejlbehæftet CrowdStrike-opdatering og ramte 8,5 millioner, får ikke konsekvenser for CrowdStrikes adgang til Windows.

Microsoft har på nuværende tidspunkt ingen planer om at begrænse CrowdStrikes adgang styresystemet.

Det skriver Reuters.

En gammel aftale fra 2009, som Microsoft har indgået med EU, betyder dog også, at Microsoft skal holde Windows åben, så tredjepartsleverandører som it-sikkerhedsfirmaer kan få adgang.

Microsoft har selv påpeget, at aftalen har gjort, at Microsoft ikke kunne lukke ordentligt af for Windows og derfor er styresystemet sårbart, hvis der sker denne type fejl hos en leverandør.

Aftalen kaldes “Interoperability Commitment”.

Det påpeger techgiganten i hvert fald over for Wall Street Journal, at aftalen forhindrer selskabet i at lukke af for sine systemer, og at Microsoft skal give producenter af sikkerhedssoftware det samme niveau af adgang til Windows, som Microsoft selv har.

Det betyder, at Microsoft skal åbne Windows-kernen op for produkter fra tredjepartsleverandører som for eksempel leverer sikkerhedssoftware. Formålet er at sikre, at tredjepartsprodukter fungerer godt med Windows.

"Microsoft skal sikre, at tredjepartssoftwareprodukter kan fungere sammen med Microsofts relevante softwareprodukter ved at bruge de samme interoperabilitetsoplysninger på lige fod som andre Microsoft-softwareprodukter," fremgår det i aftalen, der er tilgængelig som en Doc-fil på Microsofts hjemmeside.