Netbetaling: Bankerne ude i kulden

De to største danske banker er kun med på sidelinien, når de danske internet-virksomheder forhandler om et fælles betalingssystem til nettet.

Danmarks største internetmedier og ?virksomheder har i dag på et møde skubbet de største danske banker ud på et sidespor i forhandlingerne om et fælles betalingssystem på internet. Frygten er, at Danske Bank og Nordea, som tilfældet er med Dankortet, med tiden skruer gebyrerne i vejret.

- Før bankerne går med til, at vi får indflydelse på systemet ? både teknologisk og forretningsmæssigt ? forbliver de på et sidespor i opløbet om at blive leverandør af et fælles betalingssystem. Vi er bange for, at bankerne efter, at vi har markedsført deres system for millioner på nettet, begynder at dreje gebyrskruen i vejret, siger bestyrelsesmedlem for Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM) og salgsdirektør på Ingeniøren, Søren Queitsch.

Ifølge Søren Queitsch er bankerne dog inde i varmen igen i det øjeblik, de vender positivt tilbage, og giver gruppen indflydelse.

FDIM fungerer som sekretariat for en arbejdsgruppe, der for snart et år siden indledte et arbejde for at få etableret et betalingssystem til de kriseramte gratis-forretninger på nettet. Ud af den store arbejdsgruppe er en høringsgruppe på knap 40 af de største danske internetmedier etableret. Og de har givet hinanden hånd på, at de i fællesskab vil indføre én fælles løsning for mikrobetaling. En fællesløsning, der i den foreløbige plan giver mulighed for at kunne betale for tjenester på online-medier som blandt andet Jubii, Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende og nærværende medie fra sidst i februar 2002. Hvilke ydelser, der skal koste penge, bestemmer de forskellige netmedier selv. Sagen er, at kunderne kan benytte samme betalingssystem hos alle medierne.

Tre inde i varmen
Tre betalingsløsninger er med i det endelige opløb. Den første er en løsning, der stammer fra et samarbejde mellem Sonofon og selskabet PinPay. Den anden fra et konsortium mellem Accenture, Den Norske Bank, Posten Norge og NetAxept, mens den tredje løsning stammer fra Architrade og den danske internetbank Basisbank.

- Hvis vi vælger en af de tre løsninger, er jeg overbevist om, at vi holder vores tidsplan og kommer i luften i februar næste år. Hvis Danske Bank og Nordea vender positivt tilbage, og vi vælger dem, så kan et system først komme op at køre til maj næste år, siger Søren Queitsch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere