Tirsdagens aviser om IT

Dansk chip afslører bakterier. Energy Solutions reddet fra konkurs. A.P. Møller køber IT for 200 mio. kr. hos Compaq. Telmore-folk starter softwarefirma. Nyt teleklagenævn under forberedelse.

Dansk chip afslører bakterier

I Hørsholm har chipfirmaet Xenogenix udviklet en mikrochip, der kan genkende skadelige bakterier i kød. Selskabet har nu henvendt sig til Slagteriernes Forskningsinstitut for at bede det teste chippen i praksis. Chippen indholder den genetiske kode på de skadelige bakterier, og den genkender derfor bakterien, hvis koden er til stede i det kødsaft, som dryppes oven på chippen. Metoden kan spare slagterierne for megen tid, mener Xenogenix. (Politiken)

Energy Solutions reddet fra konkurs

Producenten af software til gas- og olieindustrien, Energy Solutions International, er umiddelbart reddet fra en truende konkurs. Et lån fra selskabets bank har sikret selskabet, der i forvejen kæmper med en stor gæld. I juli udgjorde gælden 93 millioner kroner, men hvad den er nu, oplyses ikke i den seneste kvartalsrapport. Her sættes ordrebeholdningen til at være 75 millioner kroner. Direktøren tror på et 2002 med en omsætning på 100 millioner kroner og et positivt resultat. En analytiker mener imidlertid, at det ser sort ud.(Børsen)

A.P.Møller køber IT for 200 mio. kr. hos Compaq

Det store checkhæfte er hevet frem hos A.P. Møller gruppen, der netop har indgået en global ramme-aftale med Compaq om indkøb af server-udstyr for 200 millioner kroner. Det giver selskabet store besparelser, oplyser A.P. Møller-gruppens koordinerede indkøbsfunktion, Group Procurement Co-ordination. Compaqs administrerende direktør Walter Thygesen håber, at selskabet næste gang kan få en rammeaftale om pc-salg. (Børsen)

Telmore-folk starter softwarefirma

Flere af investorerne bag mobilselskabet Telmore ? der i praksis er til salg ? har startet et nyt softwareselskab til udvikling af afregningssystemer til teleoperatører og internetudbydere, CDRator. Det er opstået som en del af Telmore, men er nu skilt ud for sig selv. Hovedinvestorerne er Telmores ejer, Frank Rasmussen, hans taiwanske forretningsforbindelse og stifterne af Zyxel, Dr. Chu samt Mercuri Urval-direktør Ib Kunøe. Tre af de fem ansatte er tidligere ansat hos Digiquant, der har skåret kraftigt ned. (Børsen)

Nyt teleklagenævn under forberedelse

Teleselskaberne i Danmark er ved at etablere et nyt klagenævn for at samle alle klager over telefoni ét sted. Nu behandles klagerne både i Forbrugerklagenævnet, Telestyrelsen og Telebrugernævnet ? eksempelvis afhængigt af om klagen drejer sig om et udenlandsk nummer eller indlandsk. I øjeblikket drøfter man et branchekodeks, der er nødvendigt for at kunne oprette et klagenævn. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere