Pc med mundaflæsning på vej

Om ti år kan din pc måske forstå, hvad du siger ? bare du bevæger læberne. Intel forsker i software, der kan sætte computerne i stand til at mundaflæse brugerne.

I december 2011 sætter du dig hen foran din computer og siger, at den skal gå på indkøb i E-portal Danmark og finde ti azurblå tekopper. ?Som denne her? siger du og holder en kop foran computerens indbyggede kamera. Herefter tager du på arbejde i sikker forvisning om, at den klarer computeren.

Langt ude? Ikke hvis man spørger forskerne i Intel. De vil med egne ord gøre computerne opmærksom på den visuelle verden. Sætte dem i stand til at se - og dermed for eksempel mundaflæse computerbrugeren.

Derfor sidder forskerne og arbejder med koder, der skal gøre det muligt for computerne via kameraer at forstå en tre-dimensionel verden. Den såkaldte stereoskopiske kode er lagt frem i et bibliotek på nettet OpenCV (Open Source Computer Vision Library), hvor enhver kan gå ind og kigge på eksemplerne på anvendelsen og teknikken bag.

Teknologien kan bruges til mangfoldige ting, mener lederen af forskningsafdelingen for mikroproccessorer, Justin Rattner. for eksempel hvad angår biometriske sikkerhedssystemer, hvor folks fingeraftryk, øjne eller ansigt bliver tjekket af computerne for at finde ud af, om de har adgang til et system eller et område.

Men også ved almen kommunikation mellem menneske og pc, kan teknologien bruges ? blandt andet ved mundaflæsning som supplement til computerens forventede genkendelse af tale i nær fremtid.

Justin Rattner peger på, at forhold som hurtigere bredbåndsforbindelser, billigere webcams og hurtigere computere snart vil gøre det muligt at lade processorerne tage favntag med de komplicerede algoritmer bag den stereoskopiske kode.

Så inden længe skal vi ikke bare tale pænt til børn, hunde og planter - men også til computeren.

Ellers går det måske som i Stanley Kubricks "2001", hvor den intelligente supercomputer HAL afslører astronauten Dave i at ville slukke for den. Netop fordi den ikke bare kan høre, men også mundaflæse.

Kig forbi Intels OpenCV




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere