Adobe fik halveret overskud

Adobe vånder sig. Salget af det populære foto- og billedbehandlingsprogram PhotoShop er dykket på grund af beskårne reklamebudgetter i virksomhederne. Det har halveret selskabets overskud i fjerde kvartal.

I disse dage er det formentlig meget svært at få et medlem af selskabet Adobes direktion til at udbryde ?Say Cheese? til et foto, der kan behandles i selskabets eget billedbehandlingsprogram PhotoShop. Netop salget af firmaets produktmæssige slagskib er faldet drastisk i løbet af det seneste år.

Det oplyste selskabet sent torsdag aften dansk tid, da regnskabet for fjerde kvartal blev fremlagt. Det viser et fald i omsætningen fra 355 millioner dollar (3 milliarder kroner) i fjerde kvartal sidste år til 264,5 millioner dollar (2,2 milliarder kroner) i år.

Det var værre end Wall Street analytikerne havde forventet. De spåede en omsætning på 279 millioner dollar (2,4 milliarder kroner).

Topchefen for Adobe, Bruce Chizen, var skuffet over resultatet, men lægger hovedparten af skylden på det anstrengte økonomiske klima, hvor firmaerne holder igen på reklame- og marketingbudgetter. Det rammer PR- og reklamebranchen, der benytter sig af PhotoShop.

Faldet i omsætningen har været med til at halvere overskuddet ? til 34,4 millioner dollar (286 millioner kroner) fra sidste års 79 millioner dollar (660 millioner kroner). Dermed faldt fortjenesten per aktie fra 31 cent sidste år til nu blot 14 cent ? en tredjedel mindre end de af aktieanalytikerne forventede 21 cent.

Adobe forsøger dog at finde gejsten igen ved at pege på, at selskabet i foråret satser på software til udveksling og redigering af digitale billeder i høj kvalitet over nettet. Det bliver et kerneområde for Adobe, lover Bruce Chizen.

I sidste uge købte selskabet det lille firma Fotiva Inc., der netop udvikler den slags teknologi, der skal bruges i en net-strategi for Adobe.

Næste år forventer softwareselskabet en mindre forbedring i omsætningen i løbet af første halvår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere