Asger Jensby ind i IT Factory

2M Invest vil hjælpe porteføljeselskabet IT Factory ved at tilføre firmaet 13 millioner kroner. Samtidig fratræder stifteren, administrerende direktør Lars Munch Johansen i denne uge, da en ny endnu ukendt er fundet. Endelig skyder CSC?s tidligere danske direktør, Asger Jensby, penge i IT Factory.

Få timer efter at den norske koncern Merkantildata meddelte Oslo Børs, at koncernen anser sin investering på 60 millioner norske kroner i danske IT Factory for tabt, kommer en anden investor, 2M Invest, til hjælp.

I en kortfattet meddelelse til Fondsbørsen oplyser selskabet, at det tilfører IT Factory 13 millioner kroner som aktiekapital og lån. Samtidig noterer meddelelsen, at værdien af 2M Invests andel af softwareselskabet er højere end den værdi, som 2M har bogført. Derfor får lånet og kapitaltilførslen ikke nogen betydning for 2M Invests årsresultat.

Samtidig har IT Factory udsendt en pressemeddelelse, der beretter om de omfattende omstruktureringer, som Merkantildata løftede lidt af sløret for tidligere i dag.

Investorkredsen har ændret sig. Der er kommet nye investorer til ? heriblandt tidligere administrerende direktør for CSC Skandinavien Asger Jensby, der den 26. november overraskende afleverede sin opsigelse. Han har investeret et ukendt beløb i IT-Factory.

Han skal desuden være såkaldt operationel rådgiver for softwareselskabet.

Stifteren, administrerende direktør Lars Munch-Johansen er derimod ude af den daglige ledelse. Ifølge pressemeddelelsen skal han sammen med den hidtidige ledelse nu udelukkende fokusere på at få solgt selskabets softwareløsninger via firmaets internationale netværk.

En ny administrerende direktør er øjensynlig fundet og vil tiltræde i denne uge. Et navn foreligger der imidlertid ikke.

Fra 400 til 50 medarbejdere

Børs- og pressemeddelelserne vidner om, at en af dansk IT-branches hurtigløbere i al stilhed været igennem en hårdhændet nedtur i det seneste halvår. I slutningen af maj oplyste selskabet, at det havde opkøbt det amerikanske udviklingshus Synergistics med 60 ansatte. Dermed nåede IT Factory op på en medarbejderstab på 400 mand.

Billedet er nu noget anderledes. Af pressemeddelelsen underskrevet bestyrelsesformand for IT Factory, Søren Jonas Bruun fra 2M Invest, fremgår det, at IT Factory har 50 medarbejdere tilbage.

De fleste af dem skal arbejde i København. Meget tyder derfor på, at det hidtidige hovedkvarter i Boston er sløjfet.

Årsagen til krisen er ? som det hedder ? et uheldigt opkøb i USA samt et markant lavere salg efter terrorangrebet på World Trade Center og Pentagon. Derfor skal der fremover fokuseres på videreudvikling af den CRM samarbejdssoftware til Lotus Notes, der siden dannelsen i 1997 har været selskabets kerneforretning.

Opkøb har været en central del af IT Factorys hidtidige strategi. Inden for halvanden måned i april-maj i år købte softwareselskabet således det australske selskab, Credenza, førnævnte Synergistics og danske Noteshouse. Disse opkøb kunne lægges oven i fire andre opkøb fra januar 2000 frem til foråret 2001.

Den strategi er foreløbig fortid. Hovedparten af de tilkøbte selskaber er nu skilt ud i lokale, selvstændige firmaer, der fortsat vil være en del af IT Factorys partnernetværk, som det hedder i pressemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere