Dansk del af Agency genopstår

Som en fugl Fønix genopstår Visionik Interactive TV på ruinerne af Agency.com. Dermed er selskabet genskabt i det navn, det havde, da Agency.com i december 1999 opkøbte det fremstormende danske firma.

Efter en omtumlet uge for Agency.com Interactive TV ? det amerikanske selskabs danske afdeling ? der er under konkursbehandling, vil danskerne drive virksomheden videre under sit oprindelige navn, Visionik Interactive TV.

Det gamle Visionik-logo og brevpapir er fundet frem - og stifteren Jørgen Lembke understreger, at selskabet vil fortsætte med at levere interaktive tv-tjenester til kunderne. Han udtrykker lettelse over, at det er lykkedes at bevare virksomheden.

- Det er bare fantastisk. Jeg har selv skudt penge i selskabet, og flere af medarbejderne har købt medarbejderaktier, så dermed kan vi drive butikken videre. Det budskab vil vi selvfølgelig gerne ud med - også internationalt, hvor 95 procent af vores salg går til, forklarer Jørgen Lembke, der ikke ønsker at oplyse, hvor mange penge, der er skudt i det nyetablerede firma.

Selskabet var i Danmark nået op på næsten 70 ansatte. I det rekonstruerede Visionik Interactive TV A/S er der 40 medarbejdere ansat.

Ordrebøger pænt fyldt op

Ifølge ham var det den amerikanske moderkoncern Agency.com, der trak den danske afdeling med ned, da amerikanerne på grund af et hårdt marked valgte at koncentrere kræfterne omkring USA, London og Paris.

- Det var fra et forretningsmæssigt synspunkt fornuftigt nok. Set fra et virksomhedssynspunkt er det så den blideste måde at gå konkurs. Det er bare møgærgerligt over for medarbejdere og en ellers velkørende virksomhed. Derfor er jeg så glad for, at vi kan drive det videre, siger direktøren.

Han noterer selv, at i bagklogskabens lys har det været et tvivlsomt ægteskab med Agency.com, men nu fokuserer han og medarbejderne på ordrebøgerne, der er pænt fyldt op.

- Det har været dejligt at opleve støtten fra kunderne, der har givet tilsagn om, at de fortsat vil placere ordrer hos os, siger han.

Jørgen Lembke trøster sig også med, at Visionik som navn fortsat huskes mere, end at selskabet blev en del af Agency.com.

Visionik er siden dannelsen i 1996 ofte blevet omtalt som et af firmaerne helt fremme på den interaktive tv-front, dekoreret med adskillige priser for produkterne. Det er gode anbefalinger at have, når danskerne skal ud af skyggen fra det amerikanske eventyr.

Visionik blev købt for 42 millioner kroner i december 1999 af Agency.com, hvor de 38,5 millioner kroner var i aktier hos det amerikanske firma. Men med aktiemarkedernes brist i foråret 2000 satte en større deroute igang, og det amerikanske firmas aktier mistede en stor del af sin værdi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere