Massiv indsats mod piratkopiering

Razziaen mod et netparty i Esbjerg var kun begyndelsen. Software- og underholdningsbrancherne optrapper kampen mod de danske pirater, både private og i erhvervslivet, hvor målet nu er at ændre en hel kultur.


Software- og underholdningsbrancherne har for alvor taget silkehandskerne af i kampen mod piratkopiering. En ungdomskultur skal forandres, og virksomhederne skal opdrages. Uvidenhed og sjusk tæller ikke længere som undskyldninger, lyder meldingen fra krigsherrerne herhjemme, Business Software Alliance (BSA) og Antipiratgruppen. De kæmper begge for at stoppe den massive, ulovlige trafik med kopierede cd'er og programmer, spil, musik og film på nettet.

- Jeg vil blive overrasket, hvis mere end fem procent af de små og mellemstore virksomheder har styr på deres softwarelicenser. De kan ikke længere undskylde sig med uvidenhed, siger Danmarks piratjæger nummer ét Niels Appel, der er ansat i Microsoft og samtidig fungerer som formand for Business Software Alliance (BSA), der især sigter efter softwarepirater i erhvervslivet.

Efter mildere former for informationskampagner går BSA nu over til mere aggressive metoder, oplyser Niels Appel. Uanmeldte besøg på virksomheder bliver dagsordnen når hans organisation kæmper mod erhvervslivets misbrug af ulovlige kontorprogrammer. Og dumme undskyldninger bliver ikke længere godtaget.

- Virksomhederne har jo forhåbentlig været klar over, hvordan reglerne er skruet sammen, siden de læste licensbetingelserne ved installationen, mener Niels Appel, der især appellerer til, at mindre og mellemstore virksomheder får styr på deres softwarelicenser.

Drengestreger skal straffes

En anden piratjæger er advokat Niels M. Andersen, der i spidsen for Antipiratgruppen er blevet et kendt navn i piratkredse. Den 19. oktober slog gruppen til mod et stort netparty i Esbjerg, hvor den med fogedens hjælp beslaglagde computere og siden rejste erstatningskrav på tusindvis af kroner mod en stor del af de 300 fremmødte unge.

- Store grupper af de unge slet ikke tager sagen alvorligt. De kopierer musik og film som en almindelig dagligdags foreteelse, siger Niels M. Andersen, der kæmper mod forældre til unge, der blot betragter piratkopieringen som "drengestreger". Hos Antipiratgruppen er der tale om tyveri, som skal straffes.

Hvad skylder du
Computerworld Online har i sin dækning af pirateriet mødt Anders, der efter en hurtig regneøvelse mener at have for 140.000 kroner ulovlige programmer i sin computer. Klik på temabilledet og find ud af, hvor mange penge du skylder for dine programmer.


Læs temaet her.

Relevante links:
Business Software Alliance
Antipiratgruppen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere