Von Haller i netkampagne mod politiker

IT-iværksætteren og advokaten Martin von Haller Grønbæk forsøger via en mailkampagne at få den radikale MF?er, Martin Lidegaard, til at trække sig tilbage. Det handler ikke om spam og overreaktion, men om brugen af nettet til at rejse en opinion, siger han.

På netdebatten hos Reboot.dk har besøgende siden lørdag den 24. november kunne læse et længere harmdirrende indlæg fra IT-iværksætteren og advokat for FDIH, Martin von Haller Grønbæk. I indlægget opfordrer han læserne til at sende en protest-mail til den nyvalgte radikale MF?er, Martin Lidegaard, med krav om, at han trækker sig fra Folketinget.

Til hjælp har Martin von Haller Grønbæk formuleret et brev, som læserne kan sende. Ud over på Reboot.dk har han rundsendt sit indlæg til sit netværk.

Martin Lidegaard blev valgt ind i Folketinget fortrinsvis på grund af listestemmer på Det Radikale Venstre og ikke personlige stemmer, hvor han fik halvt så mange stemmer - 517 - end sine radikale rival, Charlotte Fischer med 955 personlige stemmer.

Imidlertid havde partiet begået en fejl, da det indleverede listen. Derfor blev kandidaterne ikke opstillet sideordnet, som de interne radikale regler foreskriver, men kredsvis.

Det har affødt en skarp debat i Det Radikale Venstre i København, hvor Charlotte Fischer og hendes støtter har opfordret Martin Lidegaard til at trække sig. Uden held. Han vandt i går en tillidsafstemning i partiets bestyrelse i København med én stemme.

Nettet i dets fineste time

Martin von Haller Grønbæk lægger ikke skjul på, at Charlotte Fischer er en god ven, og hendes website hostes af hans firma, Araneum. Han kalder i brevet Martin Lidegaard for en kujon og hans opførsel for uanstændig og umoralsk, inden han opfordrer læserne til at sende brevet til Lidegaard med blandt andet følgende sentens:

?Jeg vil huske dig og din opførsel og fortælle til alle, der gider at høre på det, når du ytrer dig fra den post som folketingsmand: ?At ham der har ingen politisk legitimitet. Han skulle aldrig være blevet valgt. Han er en valgteknisk fejl.?

Advokaten afviser over for Computerworld Online, at han opfordrer til spam. Ifølge Martin von Haller Grønbæks definition er spam lig med mails med kommercielt indhold. Her handler det om en klokkeklar overtrædelse af anstændighed og moral, mener han - og bruger en af nettets styrker ? dets evne til at rejse en opinion.

- Det er nettet i dets fineste time. Hvis man brænder for en sag, er det en måde at få sine synspunkter frem direkte, forklarer Martin von Haller Grønbæk, der understreger, at han ikke er medlem af de radikale, men at han ville have stemt på Charlotte Fischer, hvis hun havde været opstillet i hans kreds.

Advokaten er heller ikke nervøs for sit omdømme ved at kaste sig direkte ind i et politisk slagsmål.

- Hvad skulle risikoen være? Jeg er som menneske, aktør og ven pikeret og indigneret. Man skal ikke altid gå og være bange for at stikke næsen frem. Sagens kerne er for mig ikke politisk. Det handler alene om anstændig opførsel. Og jeg har endnu ikke hørt fra nogen, der mente andet. Bortset fra Lidegaard selv, naturligvis, siger Martin von Haller Grønbæk.

Han har ikke selv talt med Martin Lidegaard. Kun sendt en mail og fået, hvad han ser som et autosvar.

Lidegaard: Dybt anstødeligt
Ifølge advokaten har cirka 50 personer reageret på hans opfordring og sendt en mail til Martin Lidegaard. Den radikale MF?er kan imidlertid ikke genkende det tal, men mener, at det snarere ligger på 20.

- Jeg synes, at det er dybt anstødeligt. Og tonen i indlægget på Reboot.dk er ualmindelig ubehagelig. Det er betænkeligt, at han på den måde søger at lægge pres på et folketingsmedlem, der kun er ansvarlig over for sin samvittighed jævnfør Grundlovens paragraf 56, siger Martin Lidegaard.

Han blev først i går klar over, at Martin von Haller Grønbæk stod bag initiativet. Omend han oplever det som ?stærkt intimiderende?, agter han ikke at foretage sig noget over for advokaten.

- Det orker jeg ikke. Det er mit liv for kort til. I øvrigt tror jeg, at hans initiativ har den modsatte effekt af den ønskede blandt radikale medlemmer ? uanset hvad de ellers mener om sagen. Så det får han ikke noget ud af, lyder det fra Martin Lidegaard.

I øvrigt har han svaret Grønbæk personligt i en mail, der bare brugte formuleringer fra andre svarmails i sagen. Autosvar var der ikke tale om.

Men måske får han ikke helt fred. Martin von Haller Grønbæk opfordrer tirsdag på Reboot.dk til, at der bliver etableret et website, lidegaardprotesten.dk. Frem til næste valg skal websitet ifølge advokaten huske vælgerne på, hvordan Martin Lidegaard blev valgt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere