Comdex: USA åbner favnen for Danmark

Efter et par dage ved Comdex konstaterer IT-Brancheforeningens direktør Jacob Lyngsø, at det handler om trådløs, trådløs, trådløs, sikkerhed og partnerskaber. "Amerikanerne står i kø for at lave aftaler", lyder budskabet, som IT-Brancheforeningen tager hjem til sine medlemmer.

I år er et af de helt store temaer ved Comdex-messen i Las Vegas trådløs og mobil teknologi. Alt fra telefoner, keyboards, skærme, mus, printere og højttalere - alle disse enheder skal tale sammen uden ledninger. Der er en sammensmeltning af mobiltelefoner og internettet og et behov for at skabe indhold til de små skærme. Hvor det for fire-fem år siden var internet, der gav aha oplevelser, er det i år det store udbud af mobile og trådløse produkter.

- Næsten alle udstillere har en trådløs strategi for, hvordan deres produkter skal leve i en verden uden kabler. Et vigtigt formål for Brancheforeningen er at sørge for, at vores danske virksomheder har en god fornemmelse for, hvad der vedrører ikke mindst de virksomheder, der ikke er med i Las Vegas, siger han. Og det er også sket i år. Der er flere danske virksomheder, der nu går hjem og laver en trådløs strategi, siger Jacob Lyngsø.

Det gælder blandt andre for Ole Berg Nielsen, der er country manager for TietoEnator i Danmark og administrerende direktør for selskabets konsulentgruppe. Trådløs teknologi er ikke ukendt for konsulenthuset, der tæt har fulgt blandt andet Ericssons Bluetooth-udvikling i Aalborg.

- Men det, jeg ser på Comdex, er, at Bluetooth ikke kun er et lokalt fænomen, men noget rigtig mange har kastet sig over. Det gælder ikke kun Bluetooth, men også flere alternative teknologier. Vi har en konsulent-afdeling med 30 til 40 mennesker, der arbejder med telebranchen. Og mit budskab til dem, når jeg kommer hjem, er, at vi skal styrke vores fokus på trådløse løsninger, siger Ole Berg Nielsen.

Sprænger døren til Universal Studios
Ud over et indtryk af, hvilke tendenser der kommer til at præge fremtiden, har Ole Berg Nielsen fået lejlighed til at møde amerikanske virksomheder samt naturligvis en lang række danske virksomhedsledere, der var med på IT-Brancheforeningens tur.

Jacob Lyngsø hæfter sig især ved de meget positive modtagelser, de danske virksomheder fik i Los Angeles, hvor de var på besøg inden Las Vegas.

Vi fik sprængt døren op på Universal Studios, der også er ved at anlægge en trådløs strategi. De søger nu samarbejdspartnere, og vi blev mødt af en åben favn. Det er som om, at der er åbent på alle hylder, siger Jacob Lyngsø.

Han er ikke i tvivl om at hele markedet for trådløse løsninger - fra de teknologiske til hvilket indhold vi skal se på de små apparater - er vejen ud af mørket for den plagede IT-sektor.

Sikkerhed og partnerskaber
Ud over det trådløse eventyr peger Lyngsø på sikkerhed som et stort tema på messen. Det er i høj grad også noget, han tager med sig hjem til Danmark, hvor sikkerhed ikke er lige så højt på dagsordnen, som den er blevet det i USA. Biometri synes at være en mulig løsning, som Computerworld Online har beskrevet i en tidligere artikel.

Den tredje tendens er partnerskaber. Indædte konkurrenter slår sig sammen om et fælles mål. Eksempler på dette er Sony og Ericsson eller senest Nokia, Motorolla, AT&T og en lang række andre virksomheders præsentation af et samarbejde for en åben standard for fremtidens mobile platforme.

- Hvis du ser dig omkring, er det mest karakteristiske her, at alle producenterne - også de asiatiske - har alliancer med amerikanske virksomheder. Det skyldes to ting. For det første har amerikanerne langt de største forskningsmæssige ressourcer, og for det andet synes de nu at være mere åbne for samarbejde end tidligere. Det kan dog også skyldes, at de fleste virksomheder i dag har en venturestrategi, og skal have de puljer investeret, siger Lyngsø.

Det lille forspring
Alt i alt er Lyngsøs budskab til de danske virksomheder, at de nu skal udnytte det lille forspring, vi har til USA på det mobile område. USA forventes at vælge GSM som løsning til sit 3G-net næste år, og timingen betyder, at de amerikanske virksomheder står i kø for at lave aftaler om produkter til fremtidens mobile verden. Men Japan er begyndt og kan allerede tilbyde avancerede løsninger, både hvad angår indhold og betalingsmodeller.

- Vi kan godt følge med, hvis vi rykker nu. Man skal ikke undervurdere, at der er en kløft mellem den japanske kultur og den amerikanske. Vi ligner amerikanerne mere og kan have lettere ved at skabe indhold, der passer bedre til dette store marked, siger Jacob Lyngsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere