Microsoft lukker spyware-sikkerhedshuller

Microsoft har udsendt en stribe af sikkerhedsopdateringer til Windows, Office og Internet Explorer. I alt lukker selskabet 12 sikkerhedshuller, hvoraf flere er kritiske og kan bruges til at åbne bagdøre til netværket eller installere spyware på Windows-pc'er.

Indhold

Microsoft har tirsdag aften frigivet i alt 12 sikkerhedsopdateringer. Heraf betegner softwaregiganten selv de otte som "kritiske".

- Det er især opdateringerne til Internet Explorer, der er interessante. Blandt andet har Microsoft rettet den sårbarhed, der fandtes omkring "drag'n'drop" i browseren, siger teknisk chef Thomas Kristensen fra det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Netop det problem har vist sig at være mere komplekst at løse for Microsoft, fordi det har været nødvendigt at rette både i Internet Explorer og i Windows.

Sikkerhedshullerne i Internet Explorer er væsentlige for en stor gruppe Windows-brugere. Flere af dem er oplagte for netsvindlere eller personer, der vil installere spyware, uden brugeren ved det.

For virksomheder peger både Thomas Kristensen fra Secunia og et andet dansk sikkerhedsfirma Esec på en sårbarhed i Windows fildelingsprotokollen Server Message Block, SMB.

En firewall vil beskytte netværket mod denne sårbarhed, men det kræver, at firewall'en er sat korrekt op.

- Hvis man har glemt at blokere for SMB i firewallen, og en klient-pc forsøger at forbinde til en ondsindet server, så kan klienten blive kompromitteret, forklarer Thomas Kristensen.

Sådan et angreb kan ske efter den sædvanlige opskrift, hvor en bruger modtager et link til en webadresse. Derefter skal der blot et klik til, før ondsindede programmer kan komme ind på pc'en og netværket, hvis ikke firewall og sikkerhedsopdateringer er på plads.

Microsoft har desuden lukket et kritisk hul i Windows' håndtering af indlejrede objekter, OLE. Med OLE kan en graf indsat i eksempelvis et Word-dokument fra et Excel-regneark opdateres og redigeres, mens man arbejder på dokumentet i Word.

Microsoft har selv rettet OLE-sårbarheden i selskabets egne Windows-programmer, men der eksisterer en lang række af tredjepartsprogrammer, som muligvis også kan være sårbare.

Thomas Kristensen peger desuden på en sårbarhed i håndteringen af PNG-billedfiler i Windows Media Player og MSN Messenger som et muligt mål for angreb mod Windows-brugere.

- Den minder en del om den, vi så sidste år i GDI til Windows. Den blev der hurtigt lavet kode, der udnyttede, så det, kunne jeg godt forestille mig, kunne ske her også, siger han.

Sikkerhedsopdateringerne kan downloades via Windows Update-tjenesten eller gennem Windows Automatiske Opdateringer. Flere detaljer kan findes hos Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere