Artikel top billede

KMD: Fald i indtjening trods voksende omsætning

KMD's voksende omsætning smitter ikke af på bundlinjen, som er faldet.

Omsætningen steg ganske pænt, men overskuddet faldt. Sådan blev regnskabsåret 2009 for den danske it-gigant KMD, der i den seneste tid har været i centrum i en del ballade om kommunernes it-indkøb. Det kan du læse mere om her.

KMD omsatte i 2009 for i alt godt 3,8 milliarder kroner. Det er en stigning på omkring 10 procent i forhold til året før.

Til gengæld faldt resultatet på trods af den voksende omsætning fra 143,5 millioner kroner i 2008 til blot 108,9 millioner kroner i 2009.

Det faktum, at KMD ikke har været i stand til at få den voksende toplinje til at afspejle sig i bundlinjen, skyldes ifølge selskabet blandt andet en række engangsposter, som KMD samlet pakker ind under fællesbetegnelsen 'effektiviseringstiltag'.

De tæller udgifter til en række afskedigelser, konsulenthonorarer samt en række regnskabstekniske ændringer i forbindelse med feriepenge, pension og lignende, meddeler KMD.

Det er KMD's første regnskabsår som privatejet selskab, efter den hidtidige ejer, KL, i slutningen af 2008 blev tvunget til at sælge KMD, fordi selskabets ejerandel på det private marked var for stort.

Ny ejer blev et konglomerat bestående af kapitalfonden EQT (83,7 procent) samt pensionsselskabet ATP (14,7 procent), mens KMD's ledelse ejer de resterende 1,7 procent.

KMD er fortsat den tungeste spiller på det kommunale it-marked, der udgør omkring 70 procent af KMD's samlede forretning.

Det fremgår dog af regnskabet, at KMD har støt fremgang på både det statslige og det private marked - begge markeder regner selskabet for at være vækstområder.

Højere løn til ledelsen

KMD ligger med sin vægt på det kommunale marked på mange måder i læ for finanskrisens ellers barske storm.

Det skyldes, at kommunernes it-investeringer ikke er konjuktur-følsomme på samme måde, som det er tilfældet på det private marked, og det er noget, som KMD nyder godt af for tiden.

De gode tider med vækst afspejler sig også i selskabets aflønning af den øverste top. Ifølge regnskabet er KMD-direktionens samlede løn nemlig steget fra 12 millioner kroner i 2008 til 17,7 millioner i 2009.

Hertil kommer, at udgifter til bestyrelsen med bestyrelsesformand Vagn Sørensen i spidsen er blevet fordoblet til 1,2 millioner kroner fra 600.000 kroner i 2008.

KMD arbejder efter en vækstplan med navnet 'Plan 2013', der sigter efter vækst på alle parametre indtil 2013.

Ifølge denne plan forventer KMD en omsætningsvækst på fem-otte procent i indeværende år. Når selskabet i land med dette mål, vil det runde de fire milliarder kroner i omsætning.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra KMD til regnskabet, som du kan finde her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere