Artikel top billede

Microsoft kaster sig over mobilspil

Microsoft vil være verdens største leverandør af mobilspil. Derfor søger selskabet nu efter en produktchef, der kan realisere de store ambitioner. Spilforsker er ikke imponeret.

It-giganten Microsoft har set sig så varm på mobilspil, at selskabet nu søger efter en produktchef, der kan fabrikere spil til dets Windows Mobile-styresystem.

En af produktchefens første opgaver bliver blandt andet at definere slutbrugernes behov for fremtidige mobilspil.

Det skriver amobil.no.

Microsoft skriver i sin stillingsannonce, at selskabet har som formål at blive ledende på det mobile spilmarked.

Samtidigt skal den fremtidige produktchef for mobilspil også sørge for at bygge bro mellem de udviklingsgrupper, der arbejder med Microsofts spilkonsol Xbox og Windows.

"Den rette kandidat til jobbet har chancen for at bevise, at Windows Mobile ikke er bare et godt styresystem for selskaber, men for forbrugerne," hedder det blandt andet i jobopslaget.

Spiller ikke på Windows Mobile

Spilforsker Miguel Sicart fra IT-Universitetet falder ikke umiddelbart ned ad stolen over, at Microsoft kaster kræfter efter mobilspil.

"Jeg vil ikke spille penge på, at Microsoft bliver dominerende inden for mobilspil. Det skyldes, at selskabet nok kommer en omgang eller to for sent i forhold til de smarte distributionsmåder, som vi kender fra især Apples iPhone og det kommende Android og Palms webOS, hvor det er nemt at downloade spil," siger Miguel Sicart.

Han er heller ikke imponeret over Microsofts forsøg på at få en synergieffekt ud af Xbox og satsningen på Windows Mobile som spilplatform.

"Xbox har en teknologi- og grafikkrævende målgruppe, hvorimod Windows Mobile-målgruppen er lidt mere diffus og vil hente spil, når det passer dem. Synergien giver ikke umiddelbart mening, og derfor skal Microsoft nok tænkte meget i distribution, hvis selskabet skal have succes med mobilspil," vurderer Miguel Sicart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere