Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SAP-pakkeløsning fravælges af kunder / Wingmens ejer køber norsk firma / AWS overfører OpenSearch til Linux Foundation / Microsoft køber egne aktier for 60 milliarder dollars

Wingmens ejer køber norsk firma. SAP-pakkeløsning fravælges af kunder. AWS overfører OpenSearch til Linux Foundation. Microsoft køber egne aktier for 60 milliarder dollars

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Oversigten er i dag sammensat af Anders Bruun.

SAP-pakkeløsning fravælges af kunder

De seneste tal fra Gartner tyder på, at SAP kæmper for at overbevise brugerne om værdien af ​​sin "RISE med SAP"-pakke. Den blev lanceret for at accelerere brugernes ERP-opgraderinger og skifte til skyen.

Det skriver The Register.

Det globale rådgivningsfirma har fundet ud af, at antallet af kunder, der skifter til RISE-pakken, som samler SaaS, systemintegration og cloud-infrastruktur i én aftale, er faldet i løbet af de seneste fire kvartaler i forhold til det samlede antal salg.

I tredje kvartal 2023 repræsenterede RISE med SAP 71 procent af salget målt i kundetal, viser Gartners analyse. I andet kvartal af 2024 var det tal faldet til 41 procent.

RISE blev første gang lanceret i januar 2021.

Wingmens ejer køber norsk firma

Springboard Network, der i 2022 købte danske Wingmen Solutions, fortsætter sin vækststrategi. Nu opkøber den norske IT-virksomhed Friday Networks.

Opkøb er Springboard Networks' andet, siden de i 2022 erhvervede den danske virksomhed Wingmen Solutions. Det markerer samtidig gruppens første skridt ind på det norske marked.

Friday Networks er specialiseret inden for Cisco-løsninger, Ligesom man er i Danmark og i Springboard Networks generelt.

"Friday er Networks stærke inden for salg og konsulentydelser, mens vi gennem vores netværk bringer solide kompetencer inden for managed services til bordet. Det åbner for nogle helt nye muligheder, og derfor har vi store forventninger til at integrere Friday Networks i Springboard Network," siger Kåre Christensen, CEO i Springboard Network og tidligere CEO i Wingmen Solutions, i en pressemeddelelse.

AWS overfører OpenSearch til Linux Foundation

AWS har meddelt, at det er ved at overføre OpenSearch, dets open source-gren af den populære Elasticsearch søge- og analysemaskine, til Linux Foundation.

Det bliver med ​​det meget passende navn OpenSearch Foundation, skriver TechCrunch.

AWS lancerede først OpenSearch-projektet i 2021, efter at Elastic ændrede sin licens til sine Elasticsearch- og Kibana-projekter til sin egen licens, Elastic License.

Dengang valgte flere open source-leverandører lignende ændringer. Det skyldtes i høj grad i et ønske om at forhindre de store cloud-udbydere - og især AWS - i at tilbyde hostede tjenester baseret på deres software.

Microsoft køber egne aktier for 60 milliarder dollars

Microsoft oplyste i går, at selskabet tilbagekøber egne aktier for 60 milliarder dollars. Det skriver Bloomberg.com.

Selv om det er et enormt beløb, svarer det dog stadig til under 2 procent af Microsofts samlede børsværdi på 3.200 milliarder dollars.

Men forkælelsen af aktionærerne stopper ikke dér.

Tech-giganten øger desuden sine kvartalsmæssige udbytter med 10 procent. Det er 20. år i træk, at selskabet øger sin dividende.