Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Hougesen: Vi måtte af med Topnordic-navnet

Ementors topchef, Claus Hougesen, gør status på koncernens udvikling og fejrer det med et indlysende navneskifte.

Koncernchef Claus Hougesen fra Ementor-gruppen har siddet på topposten i et års tid.

Men hans mange år i Topnordic under Ementor gør, at det bliver lidt svært at sige farvel til det kendte Topnordic-navn.

"Det er klart, fordi Topnordic er som et barn for mig, men det er det eneste rigtige at gøre," siger han.

Han fortæller, at et marketingsbureau har siddet med opgaven med at finde ét navn til hele koncernen, og at ledelsen har kigget på et hav af navne.

"Men Atea lever op til alle kravene om at være kort og enkelt, og så havde vi i forvejen rettighederne til det i alle lande," siger Claus Hougesen.

Der var nogle rationaliseringer, selskabet simpelthen måtte hente ved kun at have ét navn og vedligeholde ét brand, forklarer han.

Finanskrise ikke for tøsedrenge

Claus Hougesen ser tilbage på det seneste år med glæde.

Især glæder han sig over koncernens resultat i dette kvartal.

"Ingen analytikere eller børseksperter forventede, at vi ville levere en omsætning på tre milliarder dette kvartal, men det blev mere end det," siger Claus Hougensen stolt.

Men der er fortsat et stykke vej op til målsætningen for 2010 om at skabe en årsomsætning på 20 milliarder norske kroner mod de cirka 13 milliarder i dag.

"Her vil et eller to opkøb kunne komme ind i billedet, og der er gode muligheder, for det er blevet købers marked," siger han og henviser til den økonomiske afmatning.

Men Ementor vil dog være påpasselig med sine armbevægelser i denne tid.

"For finanskrisen er bestemt ikke for tøsedrenge, vi har stor respekt for den situation, markedet er i i dag," siger han.

Den svenske medicin

Koncernchefen kan ikke få øje på noget, der i hans tid på topposten er gået skævt. Derimod vil han gladeligt fortælle om den største bedrift i sin korte tid i chefstolen.

"Jeg er mest stolt af udviklingen i Sverige. Her var der store problemer, og nu leverer vi vækst på næsten 25 procent," siger han.

Claus Hougensen forklarer, at han har brugt meget energi på at strømline organisationen og forretningen derovre.

Og nu er turen så kommet til Finland og Baltikum, der er koncernens svage led.

"Der skal de have den svenske medicin," siger koncernchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere