Lysleder ind i vestjyske hjem

Den vestjyske kommune Blaabjerg og elselskabet Sydvest Energi tilbyder nu i fællesskab vestjyderne en 10 Mbit internetforbindelse baseret på lyslederkabler for 400 kroner om måneden.

Indhold

Landkommunen Blaabjerg ved den jyske vestkyst går nu i samarbejde med landets tredjestørste elselskab, Sydvest Energi, om at rulle lysleder-bredbånd ud til kommunens 6.500 borgerne.

Aftalen indebærer, at kommunens borgere for 400 kroner om måneden kan få en internetforbindelse på 10 Mbit, hvor hastigheden senere kan skrues i vejret.

Tilslutningen koster 2.250 kroner, men kan fås for 1.500 kroner, hvis borgeren selv kan grave lyslederkablet ned fra hækken og ind til huset.

Nedgravningen af kabler begynder til januar, og kommunen regner med, at 70 procent af kommunens husstande får tilbuddet i 2004. De sidste 30 procent kommer med senest i 2006.

Blaabjerg klar til fremtiden
Borgmesteren i Blaabjerg kommune, Preben Olsen, håber, at partnerskabsaftalen og lysleder-bredbåndet vil koble landkommunens borgere tættere på resten af verden.

- Ægte bredbånd får betydning for kommunikation og dialog mellem borgerne, og dermed for sameksistensen i kommunen. Vilkårene for virksomhedernes tilstedeværelse styrkes enormt, og borgernes mulighed for kompetenceudvikling bliver stort set ubegrænset, siger han.

Infrastrukturen klares af Sydvest Energi, der råder over et veludbygget elforsynings- og kommunikationsnet i Sønderjylland.

- I Sydvest Energi ser vi store perspektiver i partnerskabet med Blaabjerg kommune. Det bliver starten på et stort elektronisk tag-selv-bord med menuer som uddannelse, underholdning, kultur, kommuneinfo og gratis IP-telefoni, siger Ebbe Seligmann, administrerende direktør for Sydvest Energi.

Til at tage sig af den daglige drift af nettet ansætter kommunen en projektmedarbejder og nedsætter en referencegruppe, der blandt andet består af Dansk Bredbånd, som er med som indholdsleverandør.

Dansk Bredbånd arbejder tæt sammen med Sydvest Energi og har blandt andet et projekt kørende i Agerskov i Sønderjylland, hvor Dansk bredbånd står for indholdsdelen og tilbyder borgerne internetforbindelser, IP-telefoni og video via et tilsvarende lysleder-bredbånd.

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere