Artikel top billede

Lenovo smider Linux-laptop'en på porten

Pc-producenten Lenovo stopper med at sælge ThinkPads med præinstalleret Linux fra sin hjemmeside. Strategien er en våd klud i hovedet på IBM, der opfandt Lenovos ThinkPad.

Lenovo har valgt at stoppe sin produktion af computere med præinstalleret udgaver af Linux-styresystemet. Det er sket i relativt stilhed uden en eneste ekstern pressemeddelelse.

Det skriver Practical Technology.

I en e-mail til nyhedssitet bekræfter Lenovos kommunikationschef Ray Gorman, at selskabet har trukket stikket til open source operativsystemet til fordel for Microsofts Windows.

"Vores engagement med hensyn til Linux har ikke forandret sig. Forandringen ligger i, at kunderne ikke længere vil kunne bestille Lenovos ThinkPads og ThinkCentres med præinstalleret Linux via lenovo.com hjemmesiden," skriver Ray Gorman i sin e-mail til Practical Technology.

Han fortæller endvidere, at Lenovo stadig kan producere pc'er med præinstalleret Linux, men det er kun for virksomheder, der så skal igennem Lenovos salgsorganisation eller partner-netværk.

En våd klud i hovedet på IBM

Lenovo overtog pc-forretningen fra IBM i 2004 for knapt 10 milliarder kroner meddelt, og der gik ikke længe, for den kinesiske computer-gigant meddelte, at den ville satse på Linux-salg fra hjemmesiden.

Linux-salget åbnede i 2006 med en ThinkPad, der havde installeret Novells SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED), og flere andre modeller fulgte i kølvandet. I januar 2008 blev sællerterne ThinkPad T61 og R61 solgt med præinstalleret Linux til stor begejstring for open source miljøet.

Nu er tiden med det åbne salg af Lenovos Linux-maskiner slut, hvilket ironisk nok også må ærgre den tidligere producent af ThinkPad-modellerne, IBM.

Det skyldes, at IBM længe har ledt efter en pc-producent, der kan gøre Microsoft-frie computere til et attraktivt alternativ for både private kunder og virksomheder.

Flere iagttagere har spekuleret heftigt i, om Lenovo for alvor skulle blive løftestangen i IBM's Open Collaboration Client Solution.

Men med tilbagetrækningen af præinstalleret Linux-maskiner til private, så tyder meget på, at IBM må kigge videre efter en eller flere andre pc-producenterne, der kan være med til at tage kampen op mod ærkerivalen Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere