Artikel top billede

Sådan ser Computerworlds hovedkvarter ud set gennem Street View. (Foto: Google Street View)

Google på vej med kæmpe-opdatering af Street View i Danmark og mange andre lande

Google er i gang med at opdatere Street View i Danmark og mange andre lande i en af de største opdateringer af Street View nogensinde.

Der er godt nyt på vej, hvis du er en af de danskere, der synes, at billederne på Googles Street View efterhånden ikke altid tegner et retvisende billede af Danmark.

Google er nemlig for tiden i fuld sving med at opdatere Street View i det, som selskabet selv kalder for den ‘største opdatering nogensinde’ af den globale kortløsning.

Med opdateringen følger nye billeder i 80 lande, meddeler Google. En del af dem har aldrig været fotograferet til Street View før nu, mens andre - som Danmark - nu opdateres til en tidssvarende gengivelse.

Det er i Danmark en del steder mere end 10 år siden, at Googles kamera-biler kom forbi for at fotografere gader og veje.

Mange ting kan være sket siden da - med nye veje, nye rundkørsler og endda helt nye boligkvarterer, der kan være skudt op.

Google Street View består for tiden af 280 milliarder billeder fra hele verden.

Historisk view

Med den store opdatering indfører Google nu også mulighed for historisk gennemgang af forskellige lokationer.

Det betyder, at man med det, som Google kalder for ‘historical imagery’ på Google Earth vil kunne sammenligne de forskellige lokationer på forskellige tidspunkter af historien.

I visse tilfælde vil tilbageblikket være meget langt, da Google har indlemmet historiske sort/hvid-billeder helt tilbage fra 1930’erne i en række tilfælde - herunder fra London, Berlin, Paris og Warsawa, meddeler selskabet.

Lande, der opdateres nu, er blandt andet:

- Danmark.

- Frankrig.

- Island.

- Schweiz.

- Spanien.

- Bosnien.

- Serbien.

- Liechenstein.

- Australien.

- Argentina.

- Brasilien.

- Costa Rica.

- Japan.

- Mexico.

- New Zealand.

- Sydafrika.

- Uruguay.

- Paraguay.