Artikel top billede

Hvad betyder mobilt bredbånd for danskerne?

Teleselskabet 3 kaster sig ud i et forskningsprojekt for at undersøge, hvordan uerfarne danskere bruger det mobile internet. Du kan tilmelde dig her.

For 10 år siden var vi lykkelige, når vi satte os ned foran den stationære computer og hørte internet-modemmet tygge sig vej ud til det store internet med forbindelser, der sjældent oversteg 56 kilobit per sekund.

De tider er heldigvis for længst forbi.

Nu kan du stå i en pløjemark langt eller sidde mageligt i toget og sommerhuset og hente mails, følge med i nyhedsstrømmen samt vedligeholde virksomhedens it-systemer på mobile bredbånd, der har hastigheder over 7 megabit per sekund.

Men hvem benytter de mobile bredbånd, og hvad betyder det for danskerne i dagligdagen? Får vi mere fritid og tid til familien? Gør det os lykkeligere at kunne være på nettet over alt? Eller giver det mere stress i forholdet til kravet om altid at være online og tilgængelig?

Få gratis pc

For at finde svar på de spørgsmål har teleselskabet 3 og pc-producenten HP sat sig for at uddele bærbare computere med trådløst internet til interesserede danskere i et forskningsprojekt, hvor hensigten er at undersøge, hvad danskerne får ud af at bruge mobile bredbånd.

"Vi vil meget gerne vide, om det mobile bredbånd letter den helt almindelige dansker i hverdagen og få et billede af, hvilke fordele danskerne synes, der er ved et hurtigt, mobilt internet," siger kommunikationschef hos teleselskabet 3, Stine Green Paulsen til Computerworld.

Hun påpeger, at 3 har fået meget positive erfaringer fra egne mobil-bredbåndskunder, men ønsker respons fra helt grønne brugere på 3's hjemmeside.

"Vi er meget interesseret i at høre, hvordan helt uerfarne mobil-bredbåndsbrugere oplever det at kunne være online over alt. Det vil jo kun forstærke vores produkter og brugernes oplevelser på længere sigt," siger Stine Green Paulsen.

Pc-producenten HP er med i projektet, fordi selskabet ønsker at finde ud af, hvordan HPs laptops med indbygget mobilt bredbånd bliver brugt af danskerne.

Tilmeld dig testen

Hvis du er frisk på at være testpilot i undersøgelsen, stiller teleselskabet 3 kvit og frit en mobil bredbåndsløsning til rådighed for dig i 14 dage. Løsningen er indbygget i en bærbar pc fra HP - som ligeledes er til rådighed i 14 dage.

Det eneste krav til dig er, at du skal afprøve, hvordan mulighederne for at få forbindelse når som helst og hvor som helst påvirker dine arbejdsmønstre og din dagligdag, og om det mobile bredbånd lever op til dine forventninger.

Derfor skal du før og efter undersøgelsen udfylde et spørgeskema. Den bærbare pc med indbygget mobilt bredbånd får du tilsendt direkte fra HP, som også yder support i testperioden.

Interesserede testpiloter kan tilmelde sig her.

Computerworld følger løbende begivenheden for at se, hvordan uerfarne danskerne reagerer på at få en bærbar computer og trådløst internet til rådighed i hverdagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere