G5 og Opteron på supercomputernes Top 10

Computer-klynger baseret på Apple G5 og AMD's Opteron har fundet vej til Top 10 over supercomputere. Her finder man også Intels Xeon og Itanium 2.

Indhold

Hvert halve år offentliggøres en liste over de 500 hurtigste supercomputere i verden. Den nyeste opgørelse fra søndag viser, at tredjepladsen nu indtages af en supercomputer baseret på 1.100 Power Mac G5, hver med to 2 GHz IBM PowerPC 970 processorer, der tilsammen kan foretage 10.280 milliarder beregninger i sekundet, lig med 10,28 teraflops.

Førstepladsen på listen indehaves stadig suverænt af NEC's Earth Simulator med 35.860 milliarder beregninger i sekundet, og HP's ASCI Q beholder andenpladsen med 13,88 teraflops. Ydelsen måles ved hjælp af testprogrammet Linpack.

På fjerdepladsen finder man en supercomputer bestående af mere end tusinde Dell PowerEdge-servere, der hver rummer to 3,06 GHz Intel Xeon processorer. Nummer fem er et HP-system med næsten 2.000 1,5 GHz Intel Itanium 2-processorer, mens et system baseret på 2.816 AMD Opteron ligger nummer seks. Disse tre supercomputere, der kan klare henholdsvis 9,8, 8,6 og 8,1 teraflops, bruger alle Linux som styresystem.

To af supercomputerne på Top 500 er placeret i Danmark. Nummer 345 klarer 495 gigaflops for DMI, mens nummer 481 står hos Sonofon og tygger på 408 milliarder beregninger i sekundet.

Tilsammen kan de 500 hurtigste supercomputere i verden foretage 528.000 milliarder beregninger i sekundet. og det er 40 procent mere end for et halvt år siden.

Den komplette liste kan man finde på webadressen www.top500.org.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere