Artikel top billede

Et nyt data warehouse i Region Nordjylland er et skridt på vejen mod en egentlig koncern it-arkitektur.

Region Nordjylland får en fælles BI-brille

Tema: I løbet af de næste tre år indfører Region Nordjylland en fælles it-platform, der er et væsentligt skridt mod en egentlig koncern it-arkitektur i den 11 kommuner store region.

Over de næste tre år implementerer Region Nordjylland et data warehouse, som skal give regionen en langt bedre dokumentation af de informationer, ledelsen træffer sine beslutninger på basis af.

"I dag kan der være uenighed om, hvilke definitioner der ligger til grund for data forskellige steder i regioner. Med det nye system får vi det samme syn på verden overalt i organisationen," siger Simon Andersen, kontorchef, Region Nordjylland.

Han forventer, at det nye system får 50 til 100 brugere i regionens 11 kommuner.

Svar på væsentlige spørgsmål

Den fælles it-platform i form af et data warehouse leverer SAS Institute. Formålet er at samle data i et struktureret system, "der kan give svar på en række væsentlige ledelsesmæssige spørgsmål. "

"Væsentlige spørgsmål kan for eksempel handle om genoptræning på sygehusene. Sygehusene tæller antal hændelser på én måde, mens kommunerne ser lidt anderledes på det," siger Simon Andersen.

I stedet for at have disse data spredt i regionens afdelinger og forvaltninger, vil regionen samle det hele ét sted, ligesom ledelsen også vil være sikker på, at alle taler det 'samme sprog.'

"Vores ambition er at skabe et fælles beslutningsgrundlag, som hviler på et fundament af kvalificerede data. Man kan bruge lang tid på diskussioner, hvis der er tvivl om fakta, og den situation vil vi komme i forkøbet med denne investering," siger Anders Boje, økonomidirektør og konstitueret regionsdirektør fra Region Nordjylland.

Bedre ledelsesinformation

Nu i fuld skala

Regionen har haft disse teknologier og metoder i organisationen tidligere, men det er først nu, at de metoder samles og indføres i fuld skala i hele koncernen.

Kontrakten løber over tre år og koster "nogle millioner kroner over perioden" oven i de licensudgifter, regionen i forvejen har til SAS Institute.

Serverne står i regionshuset i Aalborg, og mens det tekniske vil være på plads i løbet af nogle måneder, vil arbejdet med at lægge data ind og generere viden på basis af data køre videre i det uendelige.

"Løsningen giver os en bedre ledelsesinformation til specielt sygehusene og afdelingsledelsen på sygehusene. Ved at bruge systemet aktivt får lederne måske øje på hidtil ukendte sammenhænge, der kan hjælpe med at udnytte ressourcerne bedre.," siger Simon Andersen.

ROI ikke afgørende

Der bliver ikke regnet på en egentlig ROI (Retur on Investment), men kontorchefen forventer, at ikke mindst bedre muligheder for at planlægge produktionen på sygehusene vil være penge værd.

"Samtidig er den nye it-platform endnu et væsentlig skridt på vejen mod en koncern it-arkitektur, som er et centralt element i professionaliseringen af it i Region Nordjylland," siger Simon Andersen.

Regionen forventer, at det nye vidensystem både kan levere faste rapporter til forvaltningerne og til topledelsen, og at løsningen også kan svare på ad hoc spørgsmål fra politikere og presse. Samtidig kan systemet bruges til avancerede analyser og dermed styrke regionens beslutningskraft på flere niveauer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere