Artikel top billede

Finansministeriets indkøbssystem dur ikke til it

Finansministeriets indkøbssystem er fint til indkøb af blyanter og andre forbrugsvarer, men dur ikke, når der skal handles højteknologi, fastslår en af kunderne.

Finansministeriets seneste udspil på indkøbsområdet vækker ikke begejstring hos kunderne.

Ministeriet planlægger i næste uge at underskrive kontrakter med Dell, Hitachi og Fujitsu Siemens som leverandører af storage til staten, mens de hidtidige storage-leverandører IBM og HP droppes.

Planen har vakt en del uro blandt kunderne, de statslige institutioner. En af dem, Beskæftigelses-ministeriet, mener slet ikke, at Finansministeriets indkøbssystem er skruet sammen til at håndtere indkøb af højteknologi.

"Det er ikke raketvidenskab at fastslå, at et indkøbssystem, der er lavet til indkøb af commodities som blyanter ikke nødvendigvis dur til indkøb af højteknologi," siger Per Holm Rasmussen, driftschef i Beskæftigelsesministeriet.

Bliver en dyr spøg

Han kan ikke bruge diske og software fra andre leverandører til ministeriets HP-baserede storageinstallation og fastslår, at det bliver 'en dyr spøg', hvis Finansministeriet som planlagt underskriver kontrakterne med de nye statslige storage-leverandører i næste uge.

En af Per Holms pointer er, at indkøbet af selve hardwaren typisk kun beløber sig til 20 procent af de samlede omkostninger (total cost of ownership), mens resten er udgifter til drift og vedligehold.

Heller ikke Skats driftschef Steen Rydicher er positiv:

"Umiddelbart virker det problematisk, at der bliver lagt nogle systemer ind, som vi ikke anser for kompatible med vores storagestrategi," lyder det fra driftschefen.

Hverken be- eller afkræfte

Ifølge Computerworlds oplysninger har nogle af de utilfredse kunder været til møde i Finansministeriet for at få ministeriets holdning til de potentielle omkostninger til omskoling og inkompatibilitet, som de statslige kunder står overfor med valget af de nye storageleverandører.

"Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at der har været sådan et møde," siger Martin Præstegaard, kontorchef i Finansministeriet og ansvarlig for den nye indkøbsaftale.

I øvrigt et ansvar han har overtaget fra Signe Lynggaard Madsen, der er på barsel og ikke vender tilbage til sin gamle stilling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere