Open source-ERP bliver et hit i den kommende tid

Tema: Open source-baseret ERP har en stor fremtid, vurderer chefer for flere af verdens helt tunge firmaer. Hvorfor? Se svaret her.

Computerworld News Service: Hvad er den mest lovende teknologi for virksomhederne i de næste tre til fem år?

Lidt hjælp: Det er ikke noget, som Apple har designet. Men det kan vise sig at være open source-ERP, sagde Gregor Bailar, tidligere it-chef hos Capital One, til publikum ved CIOI08 The Year Ahead-konferencen i San Francisco.

Overrasket? Muligvis ikke.

Du møder ikke mange it-chefer, der ikke lider af ERP-angst, og det værste er, at de har haft den angst de sidste tre til fem år.

I CIO's 20 års jubilæumsudgave påpegede vi ERP-tømmermændene, som så mange it-chefer fik i 2004, efter de havde fornyet deres ERP-system bare for at opdage, at udskiftningen havde været stor, dyr og havde kostet masser af tid og penge at tilpasse.

Kører med nyere versioner

I dag kører mange virksomheder med nyere versioner af den samme software fra de to største udbydere på markedet, Oracle og SAP.

Den manglende konkurrence har betydet, at der ikke har været den store interesse i at forny eller slanke programmerne.

Det er ikke så underligt, at it-chefer som Gregor Bailar er sultne efter at finde open source alternativer.

"Jeg ville elske at have et open source ERP-system," sagde Bailar til forsamlingen. (Bailar udpegede WiMax til at være nummer to på listen over fremstormende teknologier.)

En anden taler ved konferencen, JP Rangaswani, der er en kendt it-chef, som har bloggen Confused of Calcutta, og fungerer som top-direktør for British Telecoms service design-gruppe, påpegede, at hans it-team leger med en open source ERP-applikation ved navn Thingamy (flere oplysninger findes på hans blog).

Der er mange

Thingamy er langt fra den eneste open source ERP-applikation.

Mange it-chefer i mellemstore virksomheder ville elske at skille sig af med deres kostbare, rigide ERP-system. En del har allerede gjort det og benytter open source produkter som Compiere og OpenBravo.

Mark Alperin, der er it-chef for Vertex Distribution, sagde til CIO Magazine i februar, at han skiftede til Compiere på grund af et ønske om større fleksibilitet, når programmerne skal tilpasses ændringer i firmaet.

"Vi har vores egne programmører og kan derfor selv tilpasse funktionerne og leve op til kundernes krav. Den direkte adgang til kildekoden er derfor yderst vigtig," sagde Mark Alperin. Der findes oplysninger om hans erfaringer med Compiere i denne engelske artikel: "Is Open Source the Answer for ERP".

451 Groups senioranalytiker Martin Schneider giver i samme artikel sin mening til kende.

Skelet

"Sandheden er, at det arbejde, der udføres for at implementere ERP-systemerne, bliver gjort af virksomhedens it-teams eller systemintegratorer - ikke af softwareleverandøren. Muligheden for open source ERP udstiller svagheden i værdikæden. Det er nærmest et mirakel, at SAP er blevet så stor. Selskabet sælger jo kun et skelet," hedder det.

Gartners forskningschef Laurie Wurster peger på, at open source ERP vil blive mere attraktivt på grund af den ny bølge af sammenlægninger og opkøb.

Hvornår kommer vi til det punkt, hvor et stort antal it-chefer i mellemstore, og også større virksomheder, kan få sig selv til at bruge open source ERP?

Det er stadig ubesvaret.

Men se på anvendelsen af open source i virksomhederne i dag.

Virtuelle servere

Mange it-chefer har allerede installeret virtuelle servere med en Linux platform til afvikling af essentielle programmer.

De har udviklet en stor intern viden om programmering og sikkerhedsrelaterede spørgsmål i forbindelse med open source. De har været med til at gøre open source-systemet SugarCRM til en succes. De har med andre ord været med til at gøde jorden for indførelsen af open source ERP.

Et andet tip er dette: JP Rangaswani arbejder for det her lille firma, der hedder British Telecom. Gregor Bailar, som kommer i CIO Hall of Fame i denne uge, stod for it-aspektet hos Capital One, og før det arbejdede han for NASDAQ.

Det er ikke kun it-chefer i mellemstore virksomheder, der har indset, hvorfor open source ERP er "hot".

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere