Artikel top billede

Simon Brix vader nu i tilbud om folkeskolepraktik i it-branchen.

14-årig svømmer i praktik-tilbud efter nødråb

Først fik folkeskoleelev Simon Brix afslag på afslag på at komme i erhvervspraktik hos it-virksomheder. Nu vælter det ind med tilbud.

14-årige Simon Brix fra Frederiksberg, der indtil i går havde fået syv afslag fra forskellige it-firmaer, vader nu i praktik-tilbud.

Inden for de sidste 24 timer har han modtaget fem direkte henvendelser fra it-virksomheder, der tilbyder ham at komme i praktik hos dem.

En af virksomhederne er Topnordic.

"Jeg synes, det er synd, når unge mennesker løber panden mod en mur. Og så har vi alle et socialt ansvar, og desuden mangler der unge i branchen," siger afdelingsdirektør Brian Møller til Computerworld.

Han forklarer, at Topnordic hvert år tager omkring 15-20 erhvervspraktikanter ind fra folkeskolerne, hvor de i de fem dage kommer rundt i fem forskellige afdelinger og har en fast kontaktperson.

Blandt de andre firmaer, der har henvendt sig til Simon Brix, er 4G, Dansk e-Learning Center ApS og Getitcard Scandinavia - og både Zmags og Microsoft har tilbudt Simon Brix praktikantplads via Computerworlds debatforum.

Glad for henvendelserne

Simon Brix er selv begejstret for reaktionerne.

"Det er vildt fedt med de mange tilbud," siger Simon Brix.

Han vil nu tale med de forskellige firmaer og vælge et praktiksted i it-branchen.

Han håber samtidig, at andre it-virksomheder får øjnene op for mulighederne i have folkeskolepraktikanter.

"Det var tydeligt, at nogle virksomheder ikke har fået øjnene op for de muligheder, der ligger i at have praktikanter," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere