Chipsæt til den kommende Athlon XP

VIA lancerer snart chipsættet KT600, der understøtter de nye Athlon XP processorer. Og så er VIA og Intel blevet venner igen.

Nyhed

Som vi tidligere har skrevet, varer det ikke længe, før AMD lancerer nye Athlon XP processorer med 400 MHz systembus. Højere frekvens på systembussen betyder først og fremmest, at processoren hurtigere kan få data fra hukommelsen, og det betyder højere ydelse.

En processor med hurtigere systembus kræver et bundkort med et chipsæt, der kan klare denne hastighed. VIA er snart klar med chipsættet KT600, der både understøtter 400 MHz systembus og DDR400 RAM. Bundkort med dette chipsæt kan også klare AGP 8x, Serial ATA og otte USB 2.0 porte.

Udover understøttelsen af den hurtigere systembus ligner det nye chipsæt de eksisterende chipsæt KT400 og KT400A til forveksling, så det er ingen sag for bundkort-producenterne at benytte KT600.

Hvis man har et bundkort med Nvidias nForce2 chipsæt, kan man være så heldig, at bundkortet understøtter de kommende Athlon XP, så snart man har opdateret sin BIOS.

VIA fremstiller chipsæt til Intel-processorer såvel som AMD-processorer, men forholdet til Intel har længe været under frysepunktet på grund af forskellige patentsager. Efter mange års slagsmål i retten er Intel og VIA nu blevet enige om en ordning, der tilfredsstiller begge parter.

Intel giver VIA lov til at fremstille chipsæt til Intel-processorer i de næste fire år. VIA får dog lov til at betale for fornøjelsen.

VIA har også fået tilladelse til at fremstille x86-processorer, men de må ikke bruge en systembus fra Intel eller benytte samme sokkel som Intel-processorer. Det betyder, at VIA skal stoppe salget af C3-processorer, der netop benytter samme bus og sokkel som Intels Pentium III. VIA har dog fået tre år til at hitte på en ny teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere