Fusk med grafikken i Aldi-pc

Grafikkortet i den Medion-pc, som Aldi har på hylderne i denne uge, er ikke et Radeon 9600TX som angivet. Det er et Radeon 9500 Pro.

Nyhed

Ugens slagtilbud fra lavpriskæden Aldi, der har stor succes med at sælge computerudstyr fra tyske Medion, er en pc med ganske glimrende specifikationer til 9.499 kroner. Ifølge annoncen er computeren udstyret med et ATI Radeon 9600TX grafikkort, men sandheden er, at der er tale om et Radeon 9500 Pro. Det har vores tyske søstermedie PC Welt afsløret.

Med navnet Radeon 9600TX mere end antydes det, at grafikkortet tilhører den helt nye generation fra ATI. I starten af måneden lancerede ATI nemlig tre nye grafikchips ved navn Radeon 9800, 9600 og 9200.

I stedet må man nøjes med et grafikkort med en Radeon 9500 Pro grafikchip. Denne chip, der blev lanceret i oktober sidste år, vil ATI stille og roligt fase ud i løbet af de næste par måneder.

Medion har fået taiwanske MSI til at producere grafikkortene til de pc'er, der er leveret til Aldi. Ifølge ATI har grafikchippen en højere clockfrekvens, end det normalt er tilfældet på grafikkort med Radeon 9500 Pro.

Rent ydelsesmæssigt ligger kortet mellem Radeon 9500 og 9700, og derfor blev det besluttet at kalde grafikkortet for Radeon 9600TX. Beslutningen om at anvende dette navn blev angiveligt taget af ATI og Medion i fællesskab.

I forhold til Radeon 9500-familien byder Radeon 9600 på bedre antialiasing, som giver forbedret billedkvalitet ved at sløre takkede linjer, og forbindelsen til grafikhukommelsen er bedre optimeret. Radeon 9600 er fremstillet med 0,13 mikron teknologi, og chippen bruger derfor mindre strøm end Radeon 9800, der er fremstillet med 0,15 mikron teknologi.

Radeon 9500 Pro er dog ikke noget dårligt grafikkort. Tværtimod er det et rigtig godt kort til prisen, som det også fremgår af en test, vi bragte for nylig. Faktisk kan man sagtens tænke sig, at det Radeon 9500 Pro, der sidder i Aldis Medion-pc'er, er hurtigere end de Radeon 9600-baserede grafikkort, der sandsynligvis dukker op på markedet om en måneds tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere