Frit valg mellem 2D og 3D

Sharp har lanceret en LCD-skærm, hvor man kan vælge at se billedet i 3D. Firmaet har også nye PDA'er med til CeBIT.

Indhold

På den store tyske IT-messe CeBIT, der officielt først starter i morgen, har Sharp tyvstartet ved at lancere en 15 tommer TFT-skærm, hvor brugeren kan skifte mellem at se billedet i to dimensioner, som man er vant til, eller i tre dimensioner, altså med dybde. Skærmen har en opløsning på 1024x768 pixels, og den har fået det imponerende navn LL-T1520H/B 3D.

3D-effekten opnås ved hjælp af et ekstra LCD-panel bag det TFT-panel, der fremviser billedet. Når billedet skal fremstå med dybde, lukker den sekundære LCD-skærm af for en del af baggrundslyset, og det betyder, at brugerens øjne præsenteres for to lidt forskellige billeder. Det får billedet til at fremstå i tre dimensioner. Man behøver altså ikke at påføre sig særlige briller for at opnå effekten.

3D-skærmen kommer på markedet til julehandlen, men faktisk har Sharp allerede 3D-skærme i handlen. I Japan sælger firmaet nemlig en mobiltelefon, hvor skærmen har 3D-effekt.

Til at starte med er det primært brugere, der arbejder med design på computeren (CAD), der kan bruge 3D-skærmen. På længere sigt regner Sharp med, at teknologien også kan benyttes til medicinsk brug, til computerspil og 3D-TV.

Sharp kunne også fremvise et Aquos LCD-fjernsyn på 37 tommer i bredformat, og firmaet regner med, at LCD-fjernsyn kommer til at afløse traditionelle tv-apparater med billedrør i løbet af få år. I hvert fald forventer Sharp, at der på verdensplan vil blive solgt 12-13 millioner LCD-fjernsyn i 2005, og at Sharp vil levere halvdelen af dem. På dette marked er Samsung, der fremviser sin 54 tommer LCD-skærm på CeBIT, den helt store konkurrent.

Endvidere lancerede Sharp en lommecomputer ved navn SL-C700. Computeren benytter Linux som styresystem, og den kan afvikle Java-programmer. Under den drejbare skærm finder man et lille tastatur.

SL-C700 har en 400 MHz Intel Xscale processor, 32 megabyte RAM og 64 megabyte Flash-hukommelse. Skærmen har en opløsning på 640x480 pixels med 65.536 farver. Lommecomputeren er netop lanceret i Japan, og det vides endnu ikke, om den kommer til Europa

Desværre får vi heller ikke fornøjelsen af den lille bærbare pc Actius MM10 i Europa foreløbigt. Sharp mener simpelthen ikke, at der kan tjenes penge på subnotebooks uden for Japan og USA.

Actius MM10 er ellers en sexet lille sag med en vægt på et kilo og en tykkelse på mindre end halvanden centimeter. Den rummer en 1 GHz Crusoe TM5800 processor og har indbygget trådløst netværk. Batterilevetiden skulle være omkring 2,5 timer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere