Onsdagens aviser om it

Syv stævninger til Dicentia. Chef for avisen.dk fyret. Journalisten bruger dybe links. Brugervenlighed på vej tilbage. Ingen hellige køer i TDC. 650.000 danskere får reklamer på mobilen. TDC ramt af Tele2-spam. Telia angriber TDC's guldæg.

Syv stævninger til Dicentia

Det børsnoterede selskab Dicentia, tidligere SDC Scandisk, har modtaget en syvdobbelt stævning på grund af brud på patentreglerne. Direktør Torben Nordquist tager stævningerne roligt, og henviser til, at de angår patentsituationen i Tyskland, hvor Dicentia har et datterselskab, der sælger dvd'er. (Børsen)

Chef for avisen.dk fyret

Nyhedsavisen fyrede i går Kristoffer Gravgaard, der fungerede som chef for avisens hjemmeside. Kristoffer Gravgaard var en af drivkræfterne bag Nyhedsavisens opstart og skulle stå i spidsen for avisens nyhedsbureau, der dog aldrig kom på skinner. Bruddet skyldtes formentlig uenigheder om avisens fremtid. (Børsen)

Journalisten bruger dybe links

Journalisternes eget fagblad, Journalisten, har netop relanceret sit website, og gør i den forbindelse brug af såkaldte dybe links, som henviser direkte til specifikke artikler på andre hjemmesider. Dermed bevæger hjemmesiden sig ud i et juridisk minefelt, hvor et firma som Newsbooster tidligere er blevet ramt hårdt. (Børsen)

Brugervenlighed på vej tilbage

Brugergrænseflader og brugervenlighed har i mange år været det hellige mantra for computerindustrien. Men nu må den rå betjening af maskinernes enkelte knapper vige til fordel for en følelses- og oplevelsesmæssig sammenhæng med interaktionen mellem mand og maskine. Interaktionsdesign er det sidste nye, og virksomheder som Novo, Grundfoss og B&O har taget konceptet til sig. Danfoss har også udvidet satsningen på interaktionsdesign. (Børsen)

Ingen hellige køer i TDC

Efter 190 dage i direktørstolen hos TDC har Jens Alder endnu ikke offentliggjort en ny strategi for telegiganten. Men selvom planerne ikke er på plads, så tyder alt på, at intet er fredet hos TDC, hvilket massefyringer og afskedigelsen af kronprinsen, Kim Frimer, også tyder på.

650.000 danskere får reklamer på mobilen

650.000 danskere har tilmeldt sig forskellige forretningsmodeller, der betyder, at de modtager reklametilbud på mobiltelefonen. Det er hovedsageligt telefirmaer og finanssektoren, der benytter sig af reklame-sms'er, men også rejsebranchen og bilbranchen følger godt med. Markedet forventes at stige, hvor der inden for få år måske vil komme et stort marked for mere sofistikerede beskeder via MMS. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Sikkerhed skal topstyres

Landets afdelinger kæmper med sikkerheden. Men krigen mod ondsindede hacker-angreb er tabt på forhånd, hvis ikke virksomhederne udfærdiger en ordentlig it-sikkerhedspolitik. Projektleder hos Dansk Standard, Niels Madelung, kritiserer, at det ofte kun er lokalt i it-afdelingen, at beslutningen om it-sikkerheden træffes. Den slags burde være defineret og forankret hos den øverste ledelse, mener han. (Jyllands-Posten)

TDC ramt af Tele2-spam

TDC-medarbejdere åbnede den vedhæftede fil i sidste måneds spammail fra Tele2, hvilket inficerede flere TDC-ansattes computere. TDC har derfor i sit seneste medarbejderblad advaret mod ukritisk at åbne hvad som helst. (Jyllands-Posten)

Telia angriber TDC's guldæg

Telekoncernen Telia går nu efter et af TDC's kerneområder, medarbejderbredbånd. Telia byder med en halvering af prisen på bredbånd til medarbejdere op til priskrig på et af de mest oplagte frynsegoder til danske medarbejdere. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere