Columbus-regnskab tvinger aktiekursen ned

På trods af vækst i såvel omsætning som indtjening hos it-konsulent- og softwareselskabet Columbus IT, falder regnskabet ikke umiddelbart i investorernes smag. Aktiekursen går tilbage oven på offentliggørelsen.

Columbus IT har i dag afleveret et regnskab, der viser fremgang på de fleste fronter. Omsætningen steg med 16 procent til 757 millioner kroner, mens driftsresultatet landede på godt 31 millioner, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på 32 procent. Til gengæld er resultatet før skat på 8,1 million kroner mindre end de udmeldte 10 til 12 millioner.

Her over middag er selskabets aktiekurs faldet med 3,5 procent oven på offentliggørelsen af regnskabet.

"Det undrer mig, at kursen falder, og jeg tror, at det er daytradere, der tvinger kursen ned. De langsigtede investorer kommer til, når de har læst regnskabet nøje igennem, og så stiger kursen igen, er jeg overbevist om," siger Michael Gaardboe, koncerndirektør, Columbus IT til Computerworld.

Melder konservativt ud

Columbus arbejder hårdt på at øge troværdigheden og melder derfor forholdsvist konservativt ud.

"For eksempel vil vi være tilfredse med et mindre positivt resultat i Rusland i år, og det er da ikke meget set i forhold til tidligere overskud på 10-15 millioner, men det russiske marked er så stort, at problemer her kan gøre hele Columbus usikker," siger Michael Gaardboe.

Han ser det som en milepæl i 2006, at der er blevet gjort hovedrent i det russiske datterselskab. En ny ledelse er fundet og sat i arbejde, og Columbus har kørt med overskud de sidste fem måneder i det store land mod øst.

Vækst i salg egen software

En stor del af den vækst i omsætningen Columbus oplevede sidste år hidrører fra øget salg af software. Ikke mindst selskabets egenudviklede brancheløsninger.

"Fremgangen i salget af vores eget software har været den største positive overraskelse, men også det, at vi omsider er blevet en anerkendt Navision-forhandler herhjemme efter mest at have været kendt som et rendyrket Axapta-hus er meget positivt," siger Michael Gaardboe.

Han forventer faktisk, at en væsentlig del af den forventede vækst i omsætningen i år vil komme fra salg af Navision-løsninger.

Konkurrencemæssigt støder Columbus mest ind i EDB Gruppen, WM-data og Tectura herhjemme, mens det i udlandet mest er Tectura, Qurius, der har overtaget Watermark og det islandske it-selskab Kögun.

Fra Finland til Mexico

Sidste år brugte Columbus mange ressourcer på at etablere sig i lande som Mexico, Finland, Brasilien og Chile samtidig med, at det polske datterselskab har overtaget to polske konsulentvirksomheder og dermed bliver den største leverandør af Microsoft Dynamics-baserede ERP-systemer i Polen.

Endelig har Columbus IT sammen med Algosaibi Information Systems (AGIS) etableret selskabet Columbus IT Middle East med hovedkvarter i Dubai. Columbus ejer 22,5 procent af AGIS, der skal tjene sine penge i Abu Dhabi, Riyadh, Dammam, Jeddah og Bahrain.

Columbus IT er i dag repræsenteret i 28 lande.

I år forventer Columbus IT en samlet omsætning for koncernen i på 810-830 millioner kroner og et EBITDA-resultat (resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger) på 33-37 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere