En sluse, to ståldøre og et kamera i nakken

Et nyt og nærmest militært sikret datacenter håndterer kundernes forretningskritiske data.

Det handler om at være tryg, lyder reklamesloganet for et dansk forsikringsselskab.

For hostingvirksomheden Netgroup handler det først og fremmest om at være sikker. Så kan man altid være tryg bagefter.

Sikkerheden i virksomhedens nykonstruerede datacenter i Tåstrup er på et meget højt niveau, for et datacenter må ganske enkelt ikke kunne kompromitteres.

- Uden at være en militær bunker, kan sikkerheden ikke blive meget bedre, siger Anders Saaby, teknisk chef i Netgroup.

Bygningen, der huser datacentret, er støbt i tyk beton.

Der er ingen vinduer, og hele området er hegnet ind og videoovervåget. Ikke bare filmet til bånd, men helt konkret overvåget af et vagtfirma, der sidder ved monitoren og holder øje med eventuelle uregelmæssigheder.

Det såkaldte skal-sikringsniveau på bygningen er klasse A. Indgangen til bygningen er en tyk ståldør, som det tager adskillige timer at bryde op.

Den fører i ind til en sluse, og her er en anden tyk ståldør, og de to døre kan ikke være åbne samtidig.

Slusen overvåges af kameraer, og virksomhedens 12 medarbejdere kommer ind og ud med RFID-nøglekort og en kode.

Kompromisløs uden biometri

Netgroup kiggede også på en række biometriske løsninger som iris-scanning og fingeraftrykidentifikation, men fandt at kombinationen af nøglekort og pin-kode var det sikreste.

- Holdningen har hele tiden været, at vi ikke ville gå på kompromis med noget, og det har vi ikke gjort, siger administrerende direktør Jesper Dyhr.

Han vil ikke ud med prisen på det nye datacenter, men siger dog, at man ikke får sikkerhed af denne type for under et tocifret millionbeløb.

Netgroup har i forvejen et datacenter i Glostrup. Med opførelsen af datacentret i Tåstrup opnår virksomheden den geografiske redundans, som flere af deres store kunder forlanger.

Kunderne tæller blandt andet Billetlugen, DR, Parken og GN Store Nord.

Ting, der bare ikke må ske

Der er imidlertid andre farer end hærværk og indbrud, der kan true datasikkerheden. Mangel på strøm vil lægge ethvert datacenter ned.

I håndbogen for firmaer, der håndterer andre virksomheders forretningskritiske data, læser man derfor om strømmangel under kapitlet: Ting, der bare ikke må ske.

Alt i Netgroups datacenter er helt nyt, lige fra dieselgeneratorer, UPS-anlæg og rackskabe til kabling og kontrolrum.

Sammen med strøm, er køling og netværk, også ting, der bare skal være styr på hele tiden.

- Lige nu har vi seks kølingsanlæg, der kører på hver sit net, og vi kan tillade os miste et, siger Anders Saaby.

Nettet, der forbinder det nye center i Tåstrup med det gamle i Glostrup, er et fibernetværk, som er bygget efter Ciscos best practise-principper.

Det store dyr i datasikkerhed

Har man sagt datasikkerhed, har man også sagt remote backup, som ifølge Anders Saaby er det helt store lige nu.

Hos Netgroup kører back up’en af kundernes data udelukkende på IBM’s Tivoli Storage Manager, lige fra tape liberary over servere til software.

Når back up-data kommer ind fra kunden, løber det ind på cash-diske og sendes videre til båndbiblioteket (tape library).

Båndene sendes herefter rent fysisk af sted til banken, hvor de opbevares i en bankboks.

Men der er også en logisk sikkerhed i back up-metoden, for alle data fra kunderne er kraftigt krypteret.

- På den måde håndterer vi faktisk ikke kundernes egentlige data, men kun deres krypterede data. Skulle båndene blive stjålet på vej til banken, kan de ikke bruges til noget som helst, siger Anders Saaby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere