Artikel top billede

(Foto: DongFeng PR)

Ugen i tech: Her er den nye kandidat til at blive Europas billigste elbil / Skræddersy din egen AI-bot med Google

Ugen i tech: Her er den nye kandidat til at blive Europas billigste elbil / Skræddersy din egen AI-bot med Google

Her er den nye kandidat til at blive Europas billigste elbil

Selvom Kinas fjerdestørste bilproducent Dongfeng ikke er særlig kendt på europæiske breddegrader, stempler selskabet ind på de europæiske markeder med en regulæs prisbasker.

Selskabet introducerer nu elbilen med navnet ’Nammi Box’ og et sympatisk udseende til priser der underbyder Europas billigste aktuelle bil, Citroen ë-C3.

Bilen debuterer i første ombæring kun i Norge og Schweiz, og styrer dermed udenom EU’s nyligt hævede toldsatser på statsstøttede kinesiske biler.

Her debuterer Nammi Box til 21.990 schweizerfranc, mod billigste ë-C3, som føres til 24.990 schweizerfranc, skriver motormediet Autocar.

Herhjemme debuterer Citroen e-C3 til 179.999 kroner, mens motormediet FDM estimerer, at Nammi Box kan få en teoretisk debutpris på 155.000 kroner.

For pengene leverer Dongfeng en byvenlig elbil på lige over fire meter, 94 elektriske hestekræfter og et 42,3 kWh batteri, der skulle kunne klare 310 kilometers kørsel efter WLTP-målemetoden. Her leverer ë-C3 dog både flere kræfter og længere rækkevidde for pengene.

Indeni bydes på et fleksibelt interiør, hvor forsæderne kan tilbagelænes helt, for at forvandle kabinen til en ligge-kupé for to. Her får de udsyn til et lille digitalt instrumentbræt og et infotainment-anlæg på 12 tommer.

Hvorvidt og hvornår den skulle komme til Danmark er uvist, men producenten er ifølge FDM i dialog med den danske bilimportøt K.W. Bruun.

Skræddersy din egen AI-bot med Google

Googles Gemini-chatbot bliver smartere denne uge, med integrationen af det søgegiganten kalder ’Gems’ i sin AI-drevne samtalerobot.

Gems er specialiserede versioner af chatboten, som kan agere eksperter indenfor et givent område ved at være eksempelvis løbetræner eller granske din programmeringskode.

“Generativ AI rummer utallige muligheder for at udvikle nye kompetencer eller få hjælp til at udføre komplekse opgaver. Med ‘Gems’ kan man nu nemmere tilpasse Gemini til specifikke behov. Professionelt kan en profil hjælpe brugerne med at analysere komplekse rapporter, mens de privat kan få træningsprogram frem mod en halvmaraton,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef i Google Danmark.

Den nye funktion kan også skræddersys, ved at oprette en ny ’Gem’ der kan tildeles et navn, et sigte ud fra en kort beskrivelse og som fremadrettet kan chatte ud fra beskrivelsen.

Google tilbyder til at starte med et sæt pre-definerede ’Gems’ såsom ’Indlærings-coach’, ’Brainstormer’, ’Karriere-vejleder’, ’Skrive assistent’ og ’programmeringspartner’ til at assistere Gemini-brugerne.

Sammen med den nye Gemini-feature lancerer Google Imagen 3 – en ny version af selskabets værktøj til at generere AI-billeder, som selskabet lover er i stand til at levere fotorealistiske billeder.

Gems debuterer på både de betalte og gratis versioner af Gemini, mens billedgenerering af personer kræver et betalt ’Gemini Advanced’ abonnement.