Telia jubler over resultat - analytikere afdæmpede

Teleselskabet Telia hæver armene efter præsentationen af årsregnskabet for 2006. Det går rigtig godt både i Danmark og internationalt, hedder det. Teleanalytikere er betydeligt mere afdæmpede.

Med et årsresultat før skat på 341 millioner kroner for 2006 oplever teleselskabet Telia i Danmark en enorm fremgang. Det oplyser selskabet efter lanceringen af sit årsregnskab tirsdag formiddag.

Resultatet er ekstraordinært godt, når man ser det i forhold til 2005, hvor Telia Danmark havde et negativt resultat på 140 millioner kroner.

Selskabets administrerende direktør, Jesper Brøckner, oplyser, at fremgangen i høj grad skyldes, at fordelene ved købet af Orange er ved at slå igennem for alvor.

Gevinst ved sammenlægning

- Vi er begyndt at kunne mærke synergierne mellem sammenlægningen af Orange og Telia samt sammenlægningen af vores mobil- og fastnetforretning til at materialisere sig, forklarer han som væsentlige årsager til succesen.

Derudover pointerer han, at værdifulde kunder også har været en betydningsfuld faktor i 2006.

- Vi har koncentreret os om at få værdifulde kunder, der bruger vores tjenester noget mere. Det kan man også se på, at vores arpu (gennemsnitlig omsætning per bruger, Red.) er steget, lyder det fra Jesper Brøckner.

Med det gode årsregnskab ser han meget lyst på fremtiden.

- Det har været nødvendigt for os at bruge 2006 på at få de interne processer og systemer til at fungere sammen. Den proces er nu overstået, og jeg er glad for, at vi nu står med en top-trimmet virksomhed, der er klar til fremtidens telemarked, fortæller Jesper Brøckner.

2006 et godt år for Telia Sonera

Samlet set blev 2006 et rigtig godt år for hele den svenske telekoncern TeliaSonera.

Nettosalget steg med 3,9 procent, så det endte på 75,5 milliarder kroner, og nettoindtægterne steg til 16 milliarder kroner.

- Det går generelt rigtig godt for Telia i mange lande. Det skyldes i høj grad en fokusering på værdifulde kunder, som jo også har båret frugt i Danmark, forklarer Jesper Brøckner.

Skeptiske teleanalytikere

Teleanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske bank er dog ikke imponeret over de store tal.

- Fastnetdivisionen i Sverige, som er den absolut største enhed, har oplevet et omsætningsfald på 5,5 procent på grund af IP-telefoni, mobiltelefoni og tab af linjer. Og jeg vurderer, at ledelsen i Telia havde sat næsen op efter, at det blev kompenseret i forhold til bredbånds- og mobilmarkedet, siger han.

Robert Jakobsen forklarer, at der i den sammenhæng ikke var vækst på det svenske mobilmarked, hvilket også var skuffende.

- Generelt er det ikke gået så godt for Telia i Norden. Kriseramte Finland og Danmark har dog stabiliseret sig. Men selskabet bliver reddet af aktiviteterne uden for Norden, hvor det især tjener godt i Rusland og Tjekkiet, forklarer han.

Årsregnskabet fra Telia Danmark aftvinger heller ikke respekt hos teleanalytiker John Strand fra Strand Consulting.

- Regnskabet er som forventet. Telia i Danmark har stadig et økonomisk efterslæb efter købet af Orange, som det nok aldrig formår at udjævne på grund af konkurrencen, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere