Datterselskab undrer sig over Mondos køb af Aqcel

It-selskabet Mondo overså tilsyneladende et engelsk datterselskab, da firmaet i sidste uge annoncerede opkøbet af Aqcel Gruppen. "Vi føler os snydt," siger Jacob Laurvigen, storaktionær i engelske Aqcel Limited.

Den danske børsnoterede it-virksomhed Mondo står tilsyneladende bag en eklatant brøler i forbindelse med den overtagelse af Aqcel Gruppen, som blev annonceret i sidste uge.

Det engelske datterselskab, Aqcel Limited, føler sig i hvert fald taget ved næsen.

- Jeg blev noget overrasket, da jeg på internettet læste, at Aqcel Gruppen var blevet solgt til Mondo. Og jeg blev endnu mere overrasket, da det gik op for mig, at det engelske selskab tilsyneladende helt er blevet overset, fortæller Jacob Laurvigen, der ejer 24,5 procent af aktierne i Aqcel Ltd.

Jacob Laurvigen siger til Computerworld, at hvis det viser det sig, at Aqcel Ltd. ikke indgår i salget af Aqcel Gruppen, giver det scenario nye muligheder.

- Så har vi jo blandt andet et godt navn og et potentielt marked i Skandinavien, lyder det fra Jacob Laurvigen.

Med en tættekam

Forud for en virksomhedsovertagelse er det kutyme, at køberen lader foretage en særdeles grundig gennemgang af opkøbsobjektet.

Denne såkaldte due diligence af Aqcel blev lagt i hænderne Horwath Revisorerne forud for Mondos overtagelse.

- Mondo er et børsnoteret selskab, så den sag kan jeg ikke udtale mig om, siger Henrik Henriksen fra selskabet, da Computerworld spørger ham om, hvordan Horwath Revisorerne kunne gennemgå Aqcel Gruppen med en tættekam uden at opdage det engelske datterselskab.

- Jeg bliver nødt til at henvise til Mondo, fastholder Henrik Henriksen.

Jacob Laurvigens selskab Fridaya Ltd. ejer 24,5 procent af Aqcel Ltd., mens resten af ejerskabet ifølge Jacob Laurvigen fordeler sig med 51 procent til Aqcels moderselskab, mens firmaet Accentics ejer de sidste 24,5 procent.

Det har ikke umiddelbart været muligt at træffe Mondo-direktør Anders Chr. Andersen til en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere